Inundaţii severe în judeţul Galaţi. Precipitaţii record şi intervenţii dificile

Judeţul Galaţi se confruntă cu inundaţii-fulger, înregistrând precipitaţii de peste 150 l/mp în mai puţin de 24 de ore, afectând în special localităţile Cudalbi, Cuza-Vodă, Pechea şi Slobozia-Conachi.

Urmărește
315 afișări
Imaginea articolului Inundaţii severe în judeţul Galaţi. Precipitaţii record şi intervenţii dificile

Sursa foto: Captură video ISU Galaţi

În ultimele 24 de ore, cele mai mari cantităţi de precipitaţii au fost raportate la staţiile din Cărja (165,8 l/mp, judeţul Vaslui) şi Găneşti (148,1 l/mp, judeţul Galaţi).

Conform informaţiilor de la Apele Române Prut-Bârlad, Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi, râul Geru a depăşit cota de pericol cu 30 cm, afectând gospodării în localitatea Cudalbi. De asemenea, râul Suhu a ieşit din albie în zona pieţei din Pechea, provocând daune suplimentare.

Precipitaţiile record sunt comparabile cu cele din 2013, iar echipele de intervenţie sunt deja mobilizate în teren. Totuşi, intervenţiile sunt dificile din cauza căilor de comunicaţie inundate, iar personalul de intervenţie a fost suplimentat. Utilaje şi motopompe de capacitate mare au fost aduse pentru a asigura scurgerea apei în zonele afectate, în special în apropierea podurilor şi podeţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici