- Home
- Social
- PITEŞTI, (26.05.2021, 11:58)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Învăţământ dual la uzinele Dacia din Mioveni. Peste 400 de elevi de liceu din Argeş, incluşi în program
- Peste 400 de elevi de la licee cu profil tehnologic, din Mioveni şi Piteşti, sunt incluşi într-un program de educaţie duală.
- Aceştia pot face stagii de practică industrială la uzinele Dacia din Mioveni.
- Elevii primesc bursă lunară, iar cei mai buni cinci eleci vor primi şi bursă de performanţă.
Urmărește
1700 afișări
Învăţământ dual la uzinele Dacia din Mioveni. Peste 400 de elevi de liceu din Argeş, incluşi în program
Un număr de 405 elevi de la licee cu profil tehnologic din Argeş îşi pot dezvolta competenţele practice de-a lungul unor stagii de practică industrială la uzinele Dacia din Mioveni, care se vor desfăşura timp de 2 ani, respectiv 2021 – 2022. Ei intră într-un program complex de educaţie duală, derulat de către constructorul auto, proiectul fiind cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman.
În anul şcolar 2020 – 2021, 320 de elevi de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra Piteşti, pasionaţi de domeniul tehnic, se află deja în practică pe platforma industrială Dacia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
„Fiecare elev primeşte câte o bursă lunară în valoare de 400 de lei. Alte 5 burse suplimentare, de 200 de lei, sunt acordate tinerilor care obţin rezultate bune la învăţătură. Ei mai beneficiază de transport la şi de la locul de muncă, de câte o masă caldă pe zi la locul de practică, de material didactic necesar, echipament de protecţie şi de lucru, de examinări de medicină a muncii, precum şi de asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente. La absolvirea studiilor, elevii obţin un certificat de calificare de nivel 3 şi posibilitatea de a fi angajaţi de către companie”, transmit reprezentanţii Dacia.
„Într-o industrie atât de dinamică precum cea auto, meseriile viitorului despre care se vorbeşte atât de mult sunt deja aici. Aşa că e nevoie să accelerăm pregătirea noilor generaţii. Învăţământul dual prefaţează cum va arăta societatea viitoare, într-o economie care necesită să fie aliniată unor meserii concrete şi extrem de bine ancorate în nevoia de business. Rolul nostru este de a fi responsabili şi de a interveni din timp în educaţia tinerilor care aleg un parcurs asociat învăţământului dual profesional. Ne implicăm activ în comunitate şi dezvoltăm parteneriate cu licee de profil. În liceu, elevul învaţă teorie, iar la Dacia vede produsul finit în linia de montaj şi are şansa de a urmări procese de fabricaţie într-o uzină modernă şi de calitate, având acces la cele mai noi tehnologii din industrie”, a declarat Simona Popovici, director Resurse Umane pentru toate activităţile Renault Group în România.
Dacia a fost, în 2018, prima companie din judeţul Argeş care a încheiat parteneriate pentru susţinerea educaţiei de tip dual. Spre deosebire de învăţământul profesional clasic, clasele de învăţământ dual se înfiinţează doar la solicitarea companiilor, ceea ce înseamnă că există o nevoie reală a angajatorilor de a integra absolvenţii care obţin calificările urmate.
Elevii care doresc să se înscrie la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni sau la Liceul Tehnologic Astra din Piteşti pot opta pentru calificări precum sculer matriţer, sudor, mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice, electromecanic utilaje şi instalaţii industriale, electronist aparate şi echipamente, operator comandă numerică, strungar, frezor, rectificator, tehnician în automatizări, tehnician operator roboţi industriali.
Durata de implementare a proiectului este de 24 luni, cuprinse în intervalul 1 octombrie 2020 până în 30 septembrie 2022.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe