Învăţământ obligatoriu de la trei ani şi până la absolvirea a nouă clase -proiect-

Noul proiect de lege privind învăţământul preuniversitar prevede modificarea structurii de pregătire a elevilor, astfel încât, treptat, în funcţie de stadiul realizării infrastructurii, se va ajunge ca învâţământul obligatoriu să înceapă la trei ani şi să se încheie după absolvirea clasei a IX-a.

Urmărește
4 afișări

Anişoara Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX că reprezentanţii a două sindicate din educaţie, respectiv FSLI şi "Spiru Haret" au căzut de acord asupra modificării structurii învăţământului astfel încât acesta să cuprindă învăţământul primar, secundar şi terţiar. Învăţământul primar începe la trei ani, cu educaţia timpurie (ante-preşcolară) şi continuă cu cel primar, în care este incusă şi clasa pregătitoare.

Includerea în învăţământul obligatoriu a grupei ante-preşcolară va fi realizată treptat, în funcţie de finalizarea infrastructurii, a mai spus Ştefănescu.

Învăţământul secundar va fi împărţit în două: inferior - clasele V-IX şi superior - cu durata de trei sau patru ani. Potrivit purtătorului de cuvât, învăţământul obligatoriu se termină după clasa a IX-a, iar accesul în liceu este gratuit.

Învăţământul terţiar sau non-universitar poate dura între unul şi trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici