Învăţământul dual, o şansă în plus pentru zeci de tineri din Iaşi care se pregătesc să devină vânzători

16 elevi s-au înscris în acest an la clasa de învăţământ dual, unde se pregătesc să devină comercianţi-vânzători, înfiinţată cu ajutorul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane la Liceul Economic Virgil Madgearu. Anul trecut, 15 tineri au început cursurile la acest profil.

Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Învăţământul dual, o şansă în plus pentru zeci de tineri din Iaşi care se pregătesc să devină vânzători

Învăţământul dual, o şansă în plus pentru zeci de tineri din Iaşi care se pregătesc să devină vânzători

Clasa de comercianţi-vânzători de la Liceul Virgil Madgearu din Iaşi a avut primii elevi încă de anul trecut, când s-au înscris 15 tineri. Acestora li s-au alăturat în această toamnă alţi 16 elevi. Toţi fac prcatică la două companii germane ce au afaceri şi în Iaşi.

„Anul acesta sunt 16 elevi incluşi în acest învăţământ dual. Suntem în al doilea an de implementare. Acest sistem de învăţământ este un sistem modern, nou, este o readaptare a învăţământului profesional clasic. Ce avantaje ar fi? Că fiecare elev primeşte o bursă suplimentară de 200 de lei, în total 400 de lei pe lună. Au posibilitatea să câştige experienţă în mod real în firmele unde se vor angaja. De asemenea, suplinesc prin activitatea de practică cunoştinţele teoretice câştigate în cadrul liceului nostru. Este benefic acest sistem de învăţământ atât pentru şcoală, cât şi pentru agenţii economici, pentru îmtreaga societate.", a declarat Adriana Mariniuc, directorul adjunct al Licelui Economic Virgil Madgearu.

Una dintre elevele care s-a înscris în această clasă a spus că a făcut această alegere pentru a-şi asigura viitorul.

„Îţi va fi util toată viaţa. Ai o meserie, certificatul pe care îl primeşti la sfârşitul celor trei ani de practică este recunoscut în toată Europa şi poţi să ai un viitor şi peste graniţele ţării. Credeam că e o meserie mai uşoară, oarecum. S-a dovedit că este chiar grea, dar merită. Şi bursa pe care ne-o dă, de 200 de lei din partea şcolii şi 200 de lei de la practică, face să merite munca", a explicat tânăra.

Clasa a fost organizată cu ajutorul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, în urma solicitărilor companiilor, care nu îşi găseau angajaţi.

„Noi, în calitate de Cameră de Comerţ şi Industrie Româno-Germană susţinem interesele companiilor germane în România şi atunci a venit ca o nevoie a acestor firme. (...) Este nevoie de forţă calificată de muncă şi vorbim de specializarea comerciant-vânzător. Nu este singura specializare care se cere, dar proiectul <Şcoala de carte şi meserii> este în domeniul acesta", a declarat Oana Năstase, reprezentant al Camerei de Comeţ şi Industrie Româno-Germană.

În acest moment, în Iaşi 130 de elevi sunt înscrişi în clase de învăţământ dual.

Taguri:
elevi,
dual,
germană

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici