Investigaţia privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, preluată de Parchetul ICCJ

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), ancheta fiind coordonată de procurorul şef Marius Iacob.

Urmărește
108 afișări
Imaginea articolului Investigaţia privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, preluată de Parchetul ICCJ

Investigaţia privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, preluată de Parchetul ICCJ (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti s-a înregistrat cauza având ca obiect incendiul de la Maternitatea Giuleşti, ce a avut loc la data de 16 august 2010. Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cauza a fost preluată de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ancheta este coordonată de o echipă de procurori condusă de şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică", informează, marţi, Biroul de presă al Parchetului ICCJ.

La faţa locului, echipa de procurori şi autorităţile de specialitate au dispus măsuri pentru izolarea zonei afectate, salvarea victimelor, cercetările desfăşurându-se pentru a fi ridicate toate probele în vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea incendiului.

După finalizarea cercetărilor vor fi avansate eventuale variante de anchetă, precizează sursa citată.

Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii. Decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă.

Alţi şapte nou-născuţi sunt la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, profesor doctor, Dan Enescu a declarat că la arsurile de 50 la sută pe corp se adaugă 15 la sută arsuri ale căilor respiratorii superioare, astfel că şansele de supravieţuire ale copiilor sunt minime. Mai mult, patru dintre bebeluşi, cu arsuri pe 70-80 la sută din suprafaţa corpului sunt intubaţi.

"Şansele sunt minime pentru că ei sunt foarte mici, iar arsurile sunt deosebit de mari", a spus Dan Enescu.

După explozie din Maternitatea Giuleşti au fost evacuate 113 dintre care 60 sunt femei şi 53 copii fiind transortaţi în spitalele municipalităţii. Liniile de gardă de la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost dublate şi au fost aduse echipamante din alte spitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici