Investiţii de peste 5 milioane de euro prin PNRR în Poligonul de instrucţie din Sibiu

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu implementează două proiecte pentru dezvoltarea facilităţilorde instruire din Poligonul de instrucţie „Perii Dăii”, din fonduri PNRR, de peste 5 milioane de euro. Este vorba de un amfiteatru şi de o bază de cazare, hrănire şi recreere.

Urmărește
317 afișări
Imaginea articolului Investiţii de peste 5 milioane de euro prin PNRR în Poligonul de instrucţie din Sibiu

Sursa foto: Facebook

Valoarea totală a celor două proiecte este de peste 5 milioane de euro, din fondurile destinate apelului de proiecte „Construcţia infrastructurii universitare pentru campusurile studenţeşti ale viitorului”.

Primul proiect constă în construirea unui spaţiu de recreere - „Amfiteatru în aer liber, pentru desfăşurarea activităţilor cultural-educative”, cu o valoare totală de peste 20.985.878,38 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 17.635.191,92 lei, valoarea TVA aferentă fiind de 3.350.686,46 lei.

Construirea amfiteatrului în aer liber pentru desfăşurarea activităţilor cultural-educative în Poligonul de instrucţie „Perii Dăii” are ca obiect de investiţie realizarea unui imobil pentru asigurarea condiţiilor optime de recreere şi socializare puse la dispoziţia studenţilor. Amfiteatrul cu o capacitate de 450 de utilizatori va avea la nivelul parterului, ca funcţiune principală, o zonă de teatru de vară, iar ca funcţiune integrată va include o sală multifuncţională pentru activităţi de relaxare, recreere şi socializare dedicate studenţilor, cu o capacitate de 50 de locuri. La subsol, se doreşte realizarea unei săli de fitness pentru cadeţi, cu o capacitate de 50 de utilizatori, dotată cu vestiare şi grupuri sanitare, precum şi o sală de lectură şi bibliotecă cu o capacitate de 50 de locuri.

Al doilea proiect care va beneficia de finanţare prin PNRR, „Reabilitarea şi modernizarea facilităţilor de cazare, hrănire şi a spaţiilor de recreere şi lectură”, are o valoare totală acordată prin contractul de finanţare de 9.203.509,29 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 7.734.041,42 lei, valoarea TVA aferentă fiind de 1.469.467,87 lei.

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea facilităţilor de cazare, hrănire şi a spaţiilor de recreere şi lectură din Poligonul de instrucţie „Perii Dăii” constă în asigurarea facilităţilor de cazare şi hrănire la standarde internaţionale, alături de o bază didactică şi de recreere care să asigure un climat organizaţional performant din punct de vedere academic şi al instruirii viitorilor lideri militari, în condiţii cât mai apropiate de mediul operaţional actual, concomitent cu o dezvoltare sustenabilă a infrastructurii existente.

Concret, investiţia presupune modernizarea a trei complexe modulare tip cămine studenţeşti, însumând 420 de locuri pentru cazare, şi două complexe modulare cu rol de săli de mese, fiecare cu o capacitate de 144 de locuri. Pentru reducerea costurilor privind energia electrică, prin eliminarea dependenţei de un distribuitor de curent electric, dar şi pentru reducerea semnificativă a impactului nociv pe care arderea combustibililor fosili – convenţionali îl are asupra mediului, imobilele vor fi echipate cu panouri fotovoltaice capabile să producă în mod sustenabil energie electrică prin potenţarea energiei solare. Totodată, prin proiect vor fi achiziţionate un număr de 20 de bănci inteligente. Acestea vor fi dotate cu panouri solare, baterii, încărcare Wireless şi cu porturi USB, iluminat LED şi boxe cu conectare Bluetooth.

De-a lungul timpului, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a trecut prin etape succesive de restructurare şi adaptare constitutivă şi funcţională, reuşind ca, în prezent, să fie un campus militar integrat modern, care poate să răspundă tuturor cerinţelor impuse de standardele de calitate academică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici