- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ioan Buda: Nu mi-am retras oamenii din anumite graniţe, cei reţinuţi reprezintă un procent mic
Şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, audiat în Comisia parlamentară de apărare, a respins susţinerile potrivit cărora şi-ar fi retras oamenii din anumite graniţe, ştiind despre acţiunile anchetatorilor anticorupţie, precizând totodată că poliţiştii de frontieră reţinuţi reprezintă un procent mic.
Întrebat cum comentează afirmaţiile unui lucrător de la vama Moraviţa, care a susţinut că şeful Inspectoratului Generalului al Poliţiei Române de Frontieră (IGPRF) ar fi "regina" în scandalul corupţiei din vămi, alături de şeful Fiscului, Sorin Blejnar, comisarul Ioan Buda a spus că nu comentează punctele de vedere ale unor lucrători.
De asemenea, comisarul Ioan Buda a negat acuzaţia potrivit căreia şi-ar fi "retras oamenii" din anumite puncte de trecere a frontierei, ştiind despre acţiunea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şeful Poliţiei de Frontieră declarând că el a sprijinit această operaţiune şi că "rotirile, mutările şi detaşările au fost conform planului acţiunii".
Ioan Buda a apreciat că problemele existente la poliţia de frontieră nu sunt mari, activitatea în punctele de trecere a frontierei desfăşurându-se normal.
"Nu sunt probleme mari la Poliţia de Frontieră, aceasta îşi desfăşoară activitatea în mod curent şi normal. Cei care au fost reţinuţi reprezintă un procent mic, de 1,8 la sută, dintr-un procent de zece la sută care îşi desfăşoară activitatea în punctele de frontieră", a spus comisarul, amintind că IGPRF are 16.380 de poliţişti de frontieră.
Întrebat câţi lucrători ar trebui să fie reţinuţi pentru ca situaţia să i se pară îngrijorătoare, comsarul şef a declarat că i se pare "îngrijorătoare situaţia şi dacă este reţinut un singur poliţist de frontieră".
Buda a fost de asemenea întrebat dacă s-a gândit la demisia de onoare, el răspunzând că aceasta este o opţiune în cazul în nu îşi va putea îndeplini obiectivele asumate. "Eu când am preluat conducerea Inspectoratului General (al Poliţiei de Frontieră-n.r.) mi-am propus mai multe proiecte şi obiective. În condiţiile în care nu o să pot să-mi duc la îndeplinire aceste obiective, cred că şi aceasta este o opţiune", a spus el.
Întrebat dacă poliţiştii eliberaţi din arest se vor întoarce la munca de birou sau în punctele de trecere a frontierei, Buda a spus că cei arestaţi preventiv sunt suspendaţi din funcţii, iar cei cercetaţi în stare de libertate sunt puşi la dispoziţia structurilor teritoriale.
Buda a mai spus că ştia problemele din poliţia de frontieră şi că a luat măsuri administrative. "Ştiam de aceste probleme, am luat măsuri administrative în acest sens", a spus el.
În luna februarie, în urma unei ample operaţiuni a DGA şi DNA, au fost arestaţi de judecatori 184 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la punctele Moraviţa (Timiş), Naidăş (Caraş Severin), Siret (Suceava) şi Albiţa (Vaslui), alţi câteva zeci fiind cercetaţi în stare de libertate de procurorii anticorupţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: CCR decide renumărarea voturilor
-
BREAKING NEWS CCR a decis renumărarea tuturor voturilor din turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală se suspendă
-
Augustin Zegrean: Mă tem că vor să meargă spre anularea turului întâi al alegerilor prezidenţiale
-
„Este absolut imposibil...” – Toni Greblă despre renumărarea voturilor de la alegerile prezidenţiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO