Ioana Maria Vlas a cerut instanţei modificarea programului de supraveghere

Ioana Maria Vlas a cerut Curţii de Apel Bucureşti, care judecă dosarul privind Fondul Naţional de Acumulare, modificarea programului de supraveghere arătând că măsurile luate de organele de poliţie sunt prea drastice şi îi afectează viaţa cotidiană.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Ioana Maria Vlas a cerut instanţei modificarea programului de supraveghere

Ioana Maria Vlas a cerut instanţei modificarea programului de supraveghere (Imagine: Mediafax Foto)

Vlas a susţinut că este supravegheată ca un "serial killer", că trebuie să meargă de două ori pe săptămână la poliţie şi, dacă pleacă din Bucureşti, trebuie să anunţe unde pleacă şi să se prezinte şi la organele de poliţie din localitatea respectivă.

De asemenea, ea a susţinut că este urmărită şi filată 24 din 24 de ore şi că nu i se pare normal să fie atât de atent supravegheată.

"Le-am şi vorbit într-o zi. I-am întrebat, dacă tot stau după mine, de ce nu mă duc şi acasă", a spus Ioana Maria Vlas.

Procurorul de şedinţă a arătat că legea dă posibilitatea organelor de poliţie să modifice programul de supraveghere, pentru că nu este impus de instanţă

Curtea de Apel Bucureşti a trimis, miercuri, o adresă Secţiei 10 Poliţie pentru a-i fi comunicat programul de supraveghere a Ioanei Maria Vlas, întrucât aceasta a cerut restricţii mai blânde.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie în această privinţă şi să reia procesul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare în 10 decembrie.

Miercuri, procurorul de şedinţă a informat instanţa că renunţă la o parte din motivele pentru care a atacat sentinţa Tribunalului Bucureşti numai referitor la latura penală a cauzei, renunţând la criticile legate de despăgubiri.

Totodată, investitorii au cerut ca CEC-ul să fie citat şi în această fază a procesului.

Ioana Maria Vlas a precizat că a atacat sentinţa Tribunalului Bucureşti pentru a se reveni la condamnarea ei la şapte ani de închisoare, primită iniţial înainte de rejudecarea dosarului.

În 6 iunie, Ioana Maria Vlas, fost preşedinte al SOV Invest, a fost condamnată, de Tribunalul Bucureşti, la opt ani de închisoare pentru înşelăciune în dosarul Fondului Naţional de Acumulare (FNA), instanţa constatând, totodată, prescripţia pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanţa i-a interzis Ioanei Maria Vlas anumite drepturi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei. Totodată, Tribunalul Bucureşti a constatat prescrierea faptei de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În cazul Ioanei Maria Vlas, instanţa a dedus din pedeapsă aproape cinci ani, perioada în care aceasta a stat în arest preventiv, respectiv din 14 octombrie 2003 până în 7 aprilie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici