Ioana Maria Vlas a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor

Ioana Maria Vlas a fost încarcerată, joi, la Penitenciarul Târgşor din judeţul Prahova, unde va ispăşi pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o în dosarul FNI.

Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Ioana Maria Vlas a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor

Ioana Maria Vlas a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Joi, la o săptămână de la condamnarea sa definitivă la zece ani de închisoare în dosarul FNI, Vlas a fost transferată de la Direcţia Cercetări Penale (DCP) la Penitenciarul Târgşor, unde a ajuns în jurul orei 11.30.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Femei Târgşor, agent principal Claudiu Ştefan, a declarat că Ioana Maria Vlas a fost adusă în această unitate, unde va ispăşi zece ani de închisoare, pentru înşelăciune.

Claudiu Ştefan a precizat că Vlas nu va avea un statut diferit de al celorlalte deţinute.

Imediat după aducerea la penitenciar, Ioana Maria Vlas a intrat într-o perioadă de carantină, conform regulamentului, ceea ce înseamnă că timp de 21 de zile va sta într-o celulă alături de toate deţinutele aduse în această perioadă.

În prezent, la Penitenciarul de Femei Târgşor ispăşesc pedepse un număr de 600 de femei.

Ioana Maria Vlas a fost condamnată definitiv, în urmă cu o săptămână, în dosarul FNI, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au menţinut decizia instanţei inferioare.

Ioana Maria Vlas va executa diferenţa de pedeapsă rămasă după scăderea perioadei petrecute în arest.

Alături de Vlas au mai fost condamnaţi Gavril Bătrân, Mircea Costescu, Mircea Ianculescu şi Ioan Diţă, la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de cinci ani şi şase luni fiecare. Toţi aceştia au fost condamnaţi pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Ioana Maria Vlas, care după prăbuşirea FNI a fugit în Israel, s-a predat autorităţilor în 27 martie 2003, iar în 7 aprilie 2008 a părăsit arestul, fiind judecată în libertate.

Prăbuşirea FNI, în mai 2000, a fost începutul unui scandal cu efecte sociale, economice şi politice, în a cărui soluţionare au fost implicate, la diferite momente, justiţia, Poliţia, Parchetul, instituţiile financiare sau Comisiile de abuzuri ale Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici