Iohannis a fost în Munţii Bucegi înainte ca o tânără să fie sfâşiată de urs: S-a ajuns prea departe

  • Preşedintele Klaus Iohannis a spus că a fost şi el în Munţii Bucegi înainte ca o tânără să fie sfâşiată de urs.
  • „Cred că s-a ajuns prea departe (...). Nu putem proteja animale în detrimentul oamenilor”, spune Iohannis.
  • El crede că este „evident” că România are „prea mulţi urşi”.
Urmărește
597 afișări
Imaginea articolului Iohannis a fost în Munţii Bucegi înainte ca o tânără să fie sfâşiată de urs: S-a ajuns prea departe

Iohannis a fost în Munţii Bucegi înainte ca o tânără să fie sfâşiată de urs: S-a ajuns prea departe

Întrebat despre cazul tinerei sfâşiate de urs, sub ochii prietenului ei, Klaus Iohannis a spus că el crede că „s-a ajuns prea departe”. Iohannis a fost pe un traseu montal din Bucegi înainte de ziua în care a avut loc tragedia.

„Sunt foarte îngrijorat şi m-a şocat evenimentul. M-a şocat. Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munţii Bucegi şi după puţin timp aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă acolo, pentru familia ei, dar îmi pare foarte rău pentru România, pentru că avem resurse naturale incredibile şi nu prea ştim să le gestionăm cum trebuie. Problema cu urşii nu este deloc nouă şi clasa politică a reacţionat de fiecare dată la aceste incidente nefericite doar punctual. Este o mare emoţie, se convoacă o şedinţă de guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe”, afirmă Iohannis.

Preşedintele a mai spus că dacă în România se doreşte un turism sănătos „trebuie să înelegem că nu trebuie să lăsăm ca oamenii să fie ucişi de animale”.

„Cum nu cred că animalele trebuie să fie omorâte doar pentru distracţie, dar calea de mijloc trebuie găsită şi eu sper că de data aceasta cei responsabili găsesc o soluţie reală. Este, între timp, evident că avem prea mulţi urşi, avem prea multe incidente unde oameni sunt răniţi sau chiaar ucişi de urşi şi nu se poate continua în felul acesta. Nu sunt nici vânător, nici specialist în materie, dar avem destui şi este cazul să vină cu o soluţie legislativă, care respectă toate normele europene, dar respectă şi viaţa oamenilor. Nu putem proteja animale în detrimentul oamenilor”, a mai spus Iohannis.

Un urs a atacat şi ucis o femeie pe traseul Jepii Mici. Când a fost prins, animalul a încercat să atace şi echipa de salvatori, însă a fost împuşcat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici