- Home
- Social
- SIBIU, (11.04.2013, 15:39)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iohannis: Dragnea s-a grăbit când a afirmat că structura celor opt regiuni de dezvoltare este bună
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, susţine că vicepremierul Liviu Dragnea "s-a grăbit" când a afirmat că deciziile se îndreaptă către structura celor opt regiuni de dezvoltare, întrucât această problemă nu a fost "suficient de bine studiată".
Urmărește
262 afișări
Iohannis: Dragnea s-a grăbit când a afirmat că structura celor opt regiuni de dezvoltare este bună (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafaxfoto)
Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat o hartă cu opt regiuni, afirmând că ţara se îndreaptă "cu paşi serioşi” spre adoptarea acestora, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a răspuns că acesta "s-a grăbit puţin".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
"Domnul Dragnea a comandat un studiu şi a venit cu rezultatele studiului, ceea ce mi s-a părut un lucru bun. S-a grăbit puţin când a afirmat că cel mai bine e aşa, cu opt regiuni, fiindcă această chestiune nu a fost, după părerea noastră, suficient de bine studiată. Poate e cea mai bună variantă, dar poate nu", a răspuns Klaus Iohannis.
Acesta a adăugat că, potrivit vicepremierului Dragnea, urmează să se stabilească de la Bucureşti ce avize vor avea voie să dea instituţiile din viitoarele regiuni.
"Dacă noi vom înfiinţa structuri care sunt legate de Bucureşti precum actualele judeţe, care sunt dirijate de ministerele din Bucureşti, atunci am înfiinţa judeţe puţin mai mari, lucru de care putem să ne lipsim. Regionalizarea face sens doar în măsura în care discuţia este purtată şi de jos în sus, nu numai de sus în jos. Regionalizarea face sens în măsura în care regiunile primesc sarcini, dar şi autonomia necesară pentru a le duce la bun sfârşit. Dacă dorim doar să facem structuri care administrează judeţele şi ţin cu totul de Guvern, mai bine nu facem regionalizarea", a afirmat Iohannis.
Întrebat dacă susţine o autonomie totală a regiunilor, Iohannis a răspuns negativ.
"Eu nu sunt nicidecum adeptul autonomiei toale a regiunilor. Regiunile trebuie să lucreze într-un cadru legislativ. Acest cadru legislativ trebuie creat în aşa fel încât regiunile se pot ocupa de domeniile de care răspund, dar fără să ceară voie de la Bucureşti", a declarat Iohannis.
Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, luni, că actualul desen regional al României are argumente serioase pentru a fi adoptat, el arătând că, deşi analiza nu s-a finalizat şi decizia nu a fost luată, lucrurile se îndreaptă "cu paşi serioşi" în această direcţie.
Întrebat dacă se va merge pe structura celor 8 regiuni de dezvoltare, Dragnea a precizat: "Trebuie să recunosc faptul că actualul desen regional din România are argumente serioase. Nu s-a finalizat analiza, mai sunt criterii care se iau în evaluare, continuă dezbaterile publice, dar se pare că ne îndreptăm cu paşi serioşi către asta".
El a precizat că, în paralel cu analiza ministerului pe care îl conduce, s-a desfăşurat şi un sondaj care a relevat faptul că cetăţenii au "aproape" aceeaşi viziune în ceea ce priveşte stabilirea oraşelor reşedinţă de regiune.
Citeşte şi:
Dragnea: România are unul dintre cele mai dezechilibrate sisteme de dezvoltare din Europa. Viitoarea hartă a regiunilor, prezentată la vară
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta