Ion Cristoiu, despre incendiul de la Constanţa: Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că în cazul tragediei de la Constanţa ar fi trebuit făcută nu numai o analiză a cauzelor acestui accident, dar şi a eternizării lui Raed Arafat în fruntea DSU.

Urmărește
5587 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre incendiul de la Constanţa: Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală

Ion Cristoiu, despre incendiul de la Constanţa: Raed Arafat e de vreo 30 de ani în funcţie şi se simte aşa, o anumită oboseală

“În tot acest caz, neglijat total de presă, care poate în alte ţări ar fi dus la o discuţie despre de ce se întâmplă, trebuia neapărat să ajungă la o discuţie, chiar şi politică deoarece în 2015 a fost un caz asemănător în centrul Bucureştiului şi de regulă al doilea instrument după topor şi furtun este acea saltea pe care oamenii sar şi se salvează. Şi aici s-a dovedit că nu aveau. S-a făcut o anchetă şi s-a dovedit că şeful ISU, eternul Arafat, nu a comandat până acum, din 2015, această ustensilă. Sigur a comandat avioane multirol, navete spaţiale, dar nu saltele (...) Merita o dezbatere pentru că, iată, se repetă. Balşul repetă Colectiv, dar mai ales Piatra Neamţ”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiundea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu adaugă că tragedia de la Constanţa arată încă o dată că în România nimeni nu se ocupă de lucrurile mici, iar Raed Arafat nici măcar nu a fost deranjat cu întrebări despre cauzele acestui accident, deşi e nevoie de o discuţie despre funcţia pe care o ocupă de zeci de ani.

“Prima concluzie este faptul că în România nu se ocupă nimeni de lucruri aşa-zise mici. Eu păstrez solicitarea de înfiinţare a unui partid care rezolvă lucrurile mici. În România se rezolvă numai lucrurile uriaşe. Apropo de buget, normal era ca Raed Arafat, şi acum are felia aia a lui, să se întrebe de ce au nevoie. Normal era să se facă şi o anchetă în legătură cu Raed Arafat, el este demult, este şefu ISU. Nu înţeleg de ce pompierii au trecut în subordinea domniei sale. S-a zis că ei trebuie să fie împreună cu SMURD. Cele două operaţiuni sunt net diferite, adică poate să fie incendiu, dar fără SMURD şi poate să fie SMURD fără pompieri. Ce este ciudat e că nimeni nu l-a deranjat şi nimeni nu l-a întrebat. Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu constată încă o dată că românii nu respectă procedurile, o problemă pe care o avem de la fanarioţi încoace.

“S-a descoperit că pompierii au minţit, au prezentat altceva, alte date, dar nu s-a stabilit încă şi nu cred că se va stabili vreodată dacă au minţit dinadins sau nu. Pe lângă lucrurile mici care produc efecte mari – o priză – este procedura. O mare problemă a românilor de la fanarioţi încoace este faptul că procedurile nu sunt respectate pentru că nu sunt respectate legile şi pentru că e acel merge şi aşa (...) O procedură exprimă o cerinţă socială, o realitate”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că de la instalarea guvernării de centru dreapta, în octombrie 2019, nimeni nu răspunde pentru tragedii precum cea de la Constanţa pentru că funcţionează solidaritatea de haită, şi avertizează că dacă lucrurile se vor perpetua, atunci vor apărea tensiuni sociale.

“Guvernarea PNL, de centru dreapta, a venit din octombrie 2019, si noi nu trebuie să-i iertăm. Nu sunt noi. Preşedintele e de şase ani, sistemul e de partea lor, serviciile sunt de partea lor. Dacă aţi observat, din octombrie 2019 până acum, o caracteristică a acestei guvernări de centru dreapta şi a regimului Iohannis este faptul că nu e sancţionat nimeni din gaşcă. Mai ţineţi minte, scandalul cu Anisie. Până în octombrie 2019, toate scandalurile se lăsau cu o demisie de onoare la nivel înalt. Peste tot în lume, chiar dacă tu nu ai nicio vină, faptul că s-a petrecut în domeniul tău de activitate, că tu Vlad Voiculescu erai ministrul Sănătăţii doar de o lună, nu ai nicio scuză. În democraţie, cetăţenii simt nevoia unei compensaţii. Dar ei nu au lăsat. Cred că este această concepţie, mai ales impusă de Ludovic Orban, dar cred că şi de Iohannis, nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă. Pentru că dacă îi laşi la un moment se pierde coeziunea de haită”, a explicat publicistul.

În opinia sa, Raed Arafat ar fi protejat pentru că a închis ochii la anumite nereguli în timpul pandemiei.

“În perioada pandemiei, e clar că Raed Arafat a închis ochii la nişte lucruri. În momentul în care ai intrat în haită, când ai greşit şi gruparea te zvârle, următorul care vine nu mai e în haită. Toţi în perioada pandemiei au fost complici. Dacă tu acum dai pe unul afară ca sacrificiu ritualic, următorul care vine zice bă, dar ce eu sunt prost? Că uite ăla dinainte mea a fost de treabă, a făcut de toate şi uite a fost dat afară. Asta va duce la mari zguduiri sociale. Se ţine capacul pe oală şi trebuie din când în când să dai drumul la presiune. Acest refuz, ca şi acum, duce la o depresie, la o conştiinţă colectivă că nu se face nimic şi atunci cresc strategii de gen Şoşoacă. Neexistând supapele, se creează o realitate de 89, când poate, dacă Ceauşescu îl demitea pe Dăscălescu, nu era explozia aşa de mare (...) Este vorba despre plătitul ritualic, simbolic, demisia de onoare. Cum a făcut Victor Ponta în 2015”, a susţinut publicistul.

Puterea şefilor de partide vine din împărţirea funcţiilor la stat

Ion Cristoiu atrage atenţia totodată asupra unui fenomen instaurat de actuala putere odată cu accederea la guvernare: fericirea de a împărţi funcţii.

“Din 23 decembrie împart întruna. Eu am folosit două expresii. Una era a lui Bogdan Iacob de la Inpolitics care spune că cea mai mare agenţie de plasare a forţei de muncă este politica şi a doua, a lui Victor Ponta, care mi-a acordat un interviu care va fi difuzat duminică seara, de la ora 20.00 pe Aleph News, care a spus o chestie extraordinară – fericirea de a împărţi. Şi deodată am avut imaginea de ce şefii de partide sunt mai puternici decât Ceauşescu. Deci eşti şef de partid, Barna, da? Din 23 decembrie, el are numai împărţiri. Câte funcţii la stat (...) Dvs ştiţi ce mare listă. Sunt aşa inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică, agenţii şi autorităţi (...) Astea presupun sediu, consumabile, maşină. Nu era normal să înceapă cu reducerea acestor agenţii? Secretariatul General al Guvernului are 5000 de angajaţi. La ora actuală statul pierde urieşeşte prin folosirea bugetului pentru plasarea forţei de muncă. Primari, preşedinţi de CJ, toţi au nevoie de o plasare şi nu vin pe ideea hai să punem pe cineva bun... de aici vine puterea şefilor de partide, că el e cel care împarte, Te-ai certat cu el, dracu te-a luat. Nu tu, neamuri. Şi asta înseamnă salariu sigur faţă de privat, muncă...”, a susţinut publicistul.

 

Topul săptămânii  

În Topul Săptămânii, realizat de Ion Cristoiu, locul 1 este ocupat de preşedintele Pro România, Victor Ponta, iar ultimul loc de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.

Locul 5 - Ion Iliescu, fost preşedinte al României

“Nu ştiu ce au ăştia cu Institutul Revoluţiei, dar eu cred că ar trebui discutat odată ce facem cu preşedinţii României, care sunt numai trei şi o să fie în curând al patrulea. Cu excepţia unor cazuri în care după ce nu mai sunt preşedinţi, nu ştiu, au omorât pe cineva, au jefuit ceva, ar trebui respectaţi în continuare. La Iliescu, ar avea şi el un institut, i-l iau. Care era problema? Că doar nu dormea, chiar muncea. Emil Constantinescu are Institutul ăla de studii balcanice, a vrut să i-l ia. La Traian Băsescu nu ştiu ce au mai descoperit, cu dosarul ăla de colaborator. Dacă aveam un om înţelept la Cotroceni, că de acolo a pornit, spunea lasă-l... să moară... Sunt totuşi preşedinţi ai României. Hărţuirea lor după ce nu mai sunt nu e bună. Şi în America, până şi Trump a fost iertat”.

Locul 4 – George Simion, copreşedinte AUR

„Dl. George Simion, care nu am înţeles niciodată de ce a creat acest scandal cu Francisc Tobă am spus de atâtea ori că el nu a fost implicat în reprimarea Revoluţiei. A fost implicat în afacerile tulburi de după 22 decembrie 1989. Şi n-am înţeles cum voia el să creeze un precedent, adică, dl Francisc Tobă a fost pus pe liste de el, de partid, a câştigat alegerile şi după ce le-a câştigat vine domnul George Simion şi spune că nu e de acord, eu vreau să-i invalidăm mandatul. Majoritatea, care nu mi-e simpatică, a procedat corect pentru că se poate invalida un mandat numai dacă se dovedeşte că ai făcut nereguli”.

Locul 3- Marcel Ciolacu, preşedintele PSD

„Dl Marcel Ciolacu, cu acea enormitate spusă, că a încălcat Constituţia preşedintele, dar nu e oportun să-l suspendăm”.

Locul 2 – Raed Arafat, secretar de stat în MAI, şeful DSU

„Dl Raed Arafat care se eternizează în funcţie. Dacă mă puneţi să fac o profeţie, o să-l dea afară, se pregăteşte terenul, văd eu aşa...”

Locul 1 – Victor Ponta, preşedintele Pro România

„Dl Victor Ponta, cu care am avut o înregistrare şi o să-l dăm duminică seara, este foarte interesant. Am vrut să şi văd dacă mai are acea energie de a face politică, miercuri seară părea că nu o avea. Poţi să spun înaintea acestui interviu, din experienţa mea, că dacă un moment te îndoieşti că nu trebuie să faci politică, nu are niciun rost să faci politică. Adică trebuie să fii convins”.

 

O imagine cât o mie de cuvinte – Roverul Perseverance pe Marte

Ion Cristoiu: O mişcare publicitară. Acest spectacol nu-mi spune nimic câtă vreme purtăm de un an şi ceva măşti

Ion Cristoiu spune că amartizarea roverului Perseverance pe planeta roşie este o mişcare publicitară, de arătare a muşchilor, care nu schimbă nimic deoarece omenirea poartă măşti de un an şi jumătate, nereuşind să învingă un virus.

“Mi se pare o prostie. E o acţiune de gen  publicitar pentru că după părerea mea, omenirea trebuia să rezolve problema unui virus. Foarte frumos şi o să trimitem şi pe Venus, dincolo de sistemul solar, dar în acelaşi timp noi nu am rezolvat cu unul mic de tot. Îmi confirmă ce am zis şi în timpul pandemiei. Acest spectacol nu-mi spune nimic câtă vreme purtăm de un an şi ceva măşti. Dacă descoperă ceva, scăpăm noi de măşti? Nu. Nu schimbă nimic. Face parte dintr-o chestie publicitară, dacă nu o fi şi ceva secret, de arătare a muşchilor. Dacă baţi un cui nu e niciun eveniment, dar dacă trimiţi pe Marte e un eveniment (...) Cred că suntem singuri în Univers, numai că noi ne iluzionăm, sau dacă o fi, e ceva care nu ne putem imagina. Eu toate aceste succese le-am pus la îndoială în momentul în care nu am rezolvat o problemă strict pământească şi dacă aţi văzut deja Biden spune că şi tornadele din America sunt din vina climei şi următoarul pericol vor fi schimbările climatice”, a susţinut publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici