- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.03.2018, 13:45)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iordache, despre Statutul magistraţilor: Preşedintele, mai multe prerogative decât trebuia / Şeful Comisiei speciale spune că proiectul de corelare a Codurilor, amintit de Tăriceanu, nu a sosit în Parlament
Preşedintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, joi, că parlamentarii vor ţine cont „fără îndoială” de Decizia CCR privind numirea preşedintelui Înaltei Curţi şi a procurorilor de rang înalt de către preşedintele României.
Urmărește
853 afișări
Iordache, despre Statutul magistraţilor: Preşedintele, mai multe prerogative decât trebuia
„Fără îndoială în acest articol vom ţine cont de Decizia CCR. Decizia a spus că preşedintele aşa cum stabilisem noi în proiectul de lege este cel care printr-un act de solemnitate numeşte preşedintele şi vicepreşedinţii Înaltei Curţi. Decizia Curţi spune foarte clar că preşedintele nu are ce căuta, deci factorul politic, în procedura de numire a preşedintelui şi a vicepreşedinţilor, astfel încât, potrivit Deciziei Curţii, procesul este următorul: selecţia la nivelul Înaltei Curţi şi apoi numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor să se facă de Sectia de Judecători. Probabil că aşa ar trebui reformulat potrivit Deciziei Curţii”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache, întrebat dacă Statutul magistraţilor va fi modificat, în contextul în care Decizia CCR spune că este atributul CSM să numească preşedintele Înaltei Curţi şi că preşedintele ar putea fi scos din această procedură de numire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
Florin Iordache a afirmat că, potrivit Deciziei CCR, nu era neconstituţional ca preşedintele României să fie scos din numirea şi revocarea procurorilor de rang înalt.
„În ceea ce priveşte numirea şi revocarea procurorilor de rang înalt, tot în Decizia CCR se spune că nu era neconstituţional ca preşedintele să fie scos în procedura de numire a procurorilor de rang înalt – procurorul general, procurorii şefi, astfel încât demersul trebuie început de la Ministerul Justiţiei, iar procedura de numire sa se finalizeze la CSM la Secţia pentru Procurori. Dar spune mai departe, în motivare, că nu este neconstituţional ceea ce am stabilit noi, i-am dat nişte prerogative preşedintelui mai mult decât trebuia. Asta nu înseamnă că ceea ce am stabilit noi este neconstituţional”, a spus Iordache
Întrebat dacă aceste prerogative ale preşedintelui vor rămâne neschimbate, Iordache a afirmat: „O să vedeţi săptămâna viitoare când vom discuta”.
Iordache, despre proiectul de corelare a Codurilor, amintit de Tăriceanu: În Parlament nu a sosit
Preşedintele Comisiei speciale, deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat, joi, că în Parlament nu a ajuns proiectul de corelare a Codurilor penale cu Deciziile CCR, despre care Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că a fost adoptat la nivelul Ministerului Justiţiei, în cadrul întâlnirii cu Frans Timmerman.
„Nu ştiu. Foarte bine dacă a fost adoptat (proiectul la nivelul Ministerului Justiţiei-n.r.). Eu în Parlament nu ştiu (să fie proiectul-n.r.). Din ştiinţa mea nu există un astfel de proiect, trebuia eventual să fie asumat şi în Guvern. Probabil că domnul Tăriceanu a făcut referire că există un proiect adoptat la nivelul Ministerului Justiţiei. În acest moment, la Parlament, nu a sosit un astfel de proiect”, a declarat preşedintele Comisiei speciale privind legile justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, solicitat să precizeze dacă a ajuns în Parlament proiectul de lege de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, amintit de Călin Popescu Tăriceanu, la întâlnirea cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a precizat, după întrevederea pe care a avut-o cu Frans Timmermans, că în plan legislativ, la nivelul Ministerului Justiţiei, a fost finalizat şi adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, potrivit unui comunicat de presă.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe