Ipoteză surprinzătoare a specialiştilor în biologie. Cum a contraatacat COVID virusul gripal

  • Numărul cazurilor de gripă a scăzut la nivel global
  • O explicaţie ar putea fi măsurile de protecţie impuse din cauza pandemiei
  • O nouă explicaţie prinde avânt: interferenţa virală
Urmărește
17873 afișări
Imaginea articolului Ipoteză surprinzătoare a specialiştilor în biologie. Cum a contraatacat COVID virusul gripal

Ipoteză surprinzătoare a specialiştilor în biologie. Cum a contraatacat COVID virusul gripal

 

Conform datelor colectate de OMS, numărul cazurilor de gripă a scăzut. La nivel global, se estimează că rata infecţiilor gripale a scăzut cu 98% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. E de vină pandemia? O explicaţie ar putea fi izolarea şi măsurile de protecţie, precum purtarea măştii şi distanţarea socială. Şi o altă explicaţie interesantă ar fi interferenţa virală.

Atunci când o persoană este infectată cu un virus, este mai puţin probabil să fie infectată de altul în acel timp. Institutul de Sănătate publică din Anglia a studiat probe prelevate de la aproximativ 20,000 de persoane în primele patru luni ale anului. A descoperit că în cazul oamenilor care au avut gripă, şansele să aibă de asemenea coronavirus au fost cu 58% mai mici. Uite ce spune Anamaria Dobrotă, medic infecţionist despre această teorie a interferenţei virale.

 

Ana-Maria Dobrotă, medic infecţionist, a declarat:” Ar putea să fie asta o explicaţie,că există o concurenţă între virusuri, dar este de urmărit. Există în natură şi în biologia moleculară şi virală acest fenomen. În celula infectată de către un virus, apare o rezistenţă la infecţia cu alte virusuri. De aici, poate să apară acea concurenţă şi imposibilitatea de a te co-infecta cu alt patogen. Nu este cert că aşa va fi.  Ţine foarte mult şi de modul în care acţionează virusul, de modul în care intră în celulă, dacă sunt competitori pe acelaşi mecanism, sau nu.  Ar putea să aibă într-adevăr o competiţie pe mecanismul de intrare în celulă. 03.39+03.28 Poarta de intrare este epitelul respirator de la nivelul faringelui, foselor nazale.

În Australia au fost 14 cazuri de gripă în aprilie, comparativ cu 367 în 2019. În Chile au fost 12 cazuri în perioada aprilie-octombrie, comparativ cu aproape 7.000 anul trecut. În UK au fost raportate 767 de cazuri, raportat la 7000 anul trecut

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici