- Home
- Social
- SUCEAVA, (05.06.2014, 13:34)
- Tibi Bujdei
IPS Pimen către Dragnea: Îmi daţi proprietatea furată şi câştigul e al statului
Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, i-a spus, joi, lui Liviu Dragnea că monumentele istorice au nevoie de îngrijire permanentă şi că biserica din Bucovina le va putea întreţine dacă primeşte înapoi cele 166.000 de hectare de pădure, adăugând: "Îmi daţi proprietatea furată şi câştigul e al statului".
Urmărește
902 afișări
IPS Pimen către Dragnea: Îmi daţi proprietatea furată şi câştigul e al statului (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)
IPS Pimen i-a spus lui Dragnea, aflat, joi, în vizită la mănăstirea Dragomirna, că bisericile şi mănăstirile din Bucovina sunt unice în lume, au nevoie de îngrijire permanentă, ca pentru un bolnav sau pentru un bătrân, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dragnea i-a dat asigurări că Guvernul va aloca fonduri pentru întreţinerea monumentelor, dar că vor fi alocate şi fonduri consistente din programe cu finanţare europeană.
IPS Pimen i-a răspuns că aceste fonduri nu sunt suficiente şi a subliniat că dacă nu se asigură finanţare solidă şi permanentă pentru întreţinerea acestor monumente va fi dezastru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
-
Veşti neplăcute pentru şoferi. Restricţiile din zona de Nord pentru Magistrala 6 de metrou se prelungesc
-
Va trimite Europa trupe în Ucraina? Propunerea prinde contur: 40 000 şi 50 000 de soldaţi care vor avea trei obiective
"Ce dă statul e foarte puţin. Aici trebuie să dai cât e nevoie. Îmi daţi proprietatea furată şi câştigul e al statului, că monumentele sunt ale poporului român", a spus IPS Pimen, adăugând că în prezent, pădurile ţării sunt decimate.
Liviu Dragnea i-a spus însă că Guvernul a adoptat o legislaţie prin care se încearcă stoparea agresării pădurii.
"Ar fi a opta minune a lumii", i-a replicat IPS Pimen.
Liviu Dragnea a venit la mănăstirea Dragomirna pentru a-i felicita pe cei care au restaurat frescele bisericii şi pentru care au primit două premii europene importante, Europa Nostra şi premiul publicului.
El a menţionat că la mănăstirea Dragomirna se continuă investiţii, în prezent la barajul iazului din apropiere, pentru protejarea mănăstirii, şi pentru că vrea ca imaginea bisericii să fie în continuare reflectată în apa din iaz.
"Am vrut să văd exact această minune arhitectonică. Aici sunt foarte multe lucruri unice", a spus ministrul, care a adăugat că va sprijini lucrările începute la această mănăstire.
Liviu Dragnea a subliniat că Bucovina merită mult mai multă grijă decât i-a fost acordată până acum.
"Mai puţine cuvinte şi mai multe investiţii pentru ca aceste meleaguri unice în lume să poată fi vizitate de câţi mai mulţi oameni", a spus Dragnea.
El a ţinut să meargă pe marginea iazului, unde au început lucrările la baraj şi să vadă cum se reflectă imaginea mănăstirii în luciul de apă.
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, în noiembrie 2013, cererea Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei de retrocedare a 166.000 de hectare de pădure.
Unităţile de cult din judeţul Suceava au primit, în anul 2004, în proprietate, potrivit Legii fondului funciar, câte 30 de hectare de terenuri cu vegetaţie forestieră, suprafaţa totală cu care Biserica Ortodoxă din Bucovina a fost pusă în posesie fiind de peste 15.000 de hectare.
Ulterior, în noiembrie 2004, printr-o Ordonanţă de Urgenţă emisă de Guvern, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a fost împroprietărită cu 90.000 de hectare de pădure, dar legea de aprobarea a acestei ordonanţe a fost considerată neconstituţională de Curtea Constituţională.
Cererea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor privind acordarea, de către Guvern, Fundaţiei Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a statutului de fundaţie de utilitate publică a fost respinsă în 2008, pe motiv că aceasta acţionează doar în numele unei persoane juridice, şi nu pentru realizarea unui interes public general.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
-
astăzi, 16:28
Grindeanu: Din 7 secretari de stat am propus să avem 4. Nu fac reduceri ca să fiu aplaudat