Irinel Columbeanu, audiat de procurori în cazul plângerii sale împotriva executorului judecătoresc

Irinel Columbeanu a dat, luni, declaraţii la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti în cazul plângerii făcute de el împotriva executorului judecătoresc care în urmă cu o lună a intrat în locuinţa sa de la Izvorani, precum şi a avocaţilor Monicăi Columbeanu, oferind detalii despre cele petrecute atunci.

Urmărește
7 afișări

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a declarat, la ieşirea din sediul Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, că a dat o declaraţie de şase pagini şi că procurorii au insistat în a lămuri fiecare detaliu din timpul evenimentului care a avut loc în ziua în care Monica Columbeanu a venit la Izvorani cu executorul judecătoresc pentru a o lua pe fiica lor, în baza unei decizii a instanţei.

El a precizat că a făcut plângere împotriva executorului judecătoresc, pentru violare de domiciliu şi abuz în serviciu.

Irinel Columeanu a mai spus că a cerut ca şi persoana care a spart lacătul de la poarta de acces în curtea locuinţei sale de la Izvorani să fie identificată.

Omul de afaceri a adăugat că se poate vedea pe înregistrările video că şi portarul său a fost bruscat, nu foarte tare, "doar trăgându-l de umeri", motiv pentru care şi acesta, dacă va dori, va putea să depună plângere.

Irine Columbeanu a spus că speră să urmeze audierea "făptuitorilor", precizând că ar dori daune morale.

Omul de afaceri a precizat că dauna morală principală pe care a suferit-o a fost faptul că a fost prezentat ca "monstrul de la Izvorani", care a sechestrat-o pe executoare şi a ascuns şi copilul, subliniind că el nu se consideră capabil de asemenea fapte.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a venit, luni, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru a oferi detalii procurorilor în cazul plângerii pe care acesta a făcut-o împotriva executorului judecătoresc care în 15 aprilie a a pus în executare decizia prin care Irina Columbeanu a fost încredinţată de instanţă mamei acesteia, până la decizia definitivă privind divorţul cuplului.

Potrivit unor surse judiciare, acest dosar se află în faza actelor premergătoare, iar procurorii nu au dispus nicio măsură şi nici nu a fost începută urmărirea penală.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 4 aprilie, ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, până la soluţia finală privind divorţul.

Monica Columbeanu a fost de mai multe ori la casa din comuna ilfoveană Izvorani a soţului ei pentru a o lua pe Irina, însă nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu şi nu a fost niciodată primită pe proprietatea acestuia. În 15 aprilie, Monica Columbeanu a reuşit să ia copilul de la reşedinţa soţului ei, după ce a venit însoţită de un executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie pentru a-şi lua fetiţa, în urma deciziei instanţei de a-i încredinţa minora până la soluţionarea procesului de divorţ, învestită cu titlu executoriu.

După ce executorul judecătoresc a încercat, pe cale amiabilă, să o ia pe Irina de la Irinel Columbeanu pentru a o încredinţa mamei ei, acţiune soldată cu eşec, autorităţile au decis intervenţia pentru a pune în executare hotărârea judecătorească.

În cadrul procedurii executării şi pe baza refuzului angajaţilor lui Irinel Columbeanu, autorităţile au cerut ca încuietoarea porţii de la reşedinţa lui Irinel Columbeanu să fie spartă, astfel încât să poată intra în locuinţa acestuia şi să o ia pe Irina.

Avocatul Monicăi Columbeanu l-a acuzat atunci pe Irinel Columbeanu că s-a opus până în ultimul moment executării silite, prin refuzul de a le permite soţiei şi celor care o însoţeau să intre în casă ori prin tentativa de a-şi ascunde fiica, însă, într-un final, copilul şi-a revăzut bucuros mama.

"Nu ne-a permis accesul în casă, a încercat să ascundă fetiţa", le-a spus atunci avocatul jurnaliştilor.

Ulterior, Irinel Columbeanu a cerut decăderea din drepturile părinteşti a Monicăi, pe motiv că şi-ar fi agresat fiica.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov, Adrian Dumitrescu, declara recent, pentru MEDIAFAX, că specialiştii au constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru decăderea Monicăi Columbeanu din drepturile părinteşti.

Totodată, Irinel Columbeanu a susţinut că Monica este plecată în America. Presa a relatat că Monica ar fi plecat în America şi ar fi lăsat-o pe fiica ei, Irina, în grija surorii sale, Ramona Gabor, până pe data de 15 mai.

Omul de afaceri a venit, în 11 mai, la Palatul Victoria pentru a depune la Registratura Guvernului un document prin care solicită ajutorul premierului Emil Boc în cazul fiicei sale, Irina.

"Am aşteptat până în ultima secundă înainte de a recurge la acest gest, care este unul pentru siguranţa tuturor copiilor. Copilul meu trebuie să fie extras din această atmosferă de adâncă promiscuitate", a spus atunci Irinel Columbeanu.

El a arătat totodată că a aflat, în seara zilei de 10 mai, pe internet, că fiica sa a fost hrănită, după ora 22.00, cu snacks-uri într-un butic şi a traversat strada pe culoarea roşie a semaforului, în timp ce era cu mătuşa ei, Ramona, sora Monicăi, fapt pe care l-a reclamat în 11 mai la Direcţia pentru Protecţia Copilului sector 5.

"Am primit însă pe e-mail un răspuns hilar, cum că se va verifica dacă a traversat pe roşu, de parcă angajaţii acestei instituţii se transformă în agenţi de circulaţie", adăuga Irinel Columbeanu.

Guvernul îi va transmite lui Irinel Columbeanu în termenul legal un răspuns la problema sesizată premierului Emil Boc, conform procedurii aplicate în cazul tuturor cetăţenilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Comisia pentru drepturile omului s-a autosesizat în legătură cu situaţia copilului Monicăi şi al lui Irinel Columbeanu.

Vicepreşedintele comisiei Marius Dugulescu afirma că la audierile care urmează să aibă loc marţi, 17 mai, la ora 14.00, vor fi chemaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, precum şi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bihor, în legătură cu un caz din acest judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici