- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Israelianul cercetat alături de fostul şef din Vama Cluj, condamnat la închisoare cu suspendare
Omul de afaceri israelian Mosche Zur a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Cluj, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de fostul şef din Vama Cluj Alain Modrea, pentru fapte de corupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Avocatul Sergiu Bogdan a declarat corespondentului MEDIAFAX că omul de afaceri israelian Mosche Zur a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi este foarte probabil ca această soluţie să nu fie atacată cu recurs.
"Pedeapsa cu suspendare este una echilibrată, nu puteam cere achitarea, dar trei ani cu suspendare este mai bine decât şase luni cu executare", a spus el.
Sentinţa Tribunalului Cluj nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în zece zile de la comunicare.
Dosarul în care fostul şef al Serviciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior de la Direcţia Vamală Cluj Alain Modrea este judecat pentru fapte de corupţie a fost disjuns, în urmă cu o săptămână, de către Tribunalul Cluj, întrucât omul de afaceri Mosche Zur a cerut să fie judecat separat, după ce a recunoscut acuzaţiile.
La Tribunalul Cluj a avut loc, în urmă cu o săptămână, primul termen în dosarul în care fostul şef al Serviciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior de la Direcţia Vamală Cluj Alain Modrea şi omul de afaceri israelian Mosche Zur erau judecaţi pentru fapte de corupţie.
Mosche Zur a cerut atunci să se aplice prevederile care reduc pedeapsa cu o treime în cazul recunoaşterii faptei şi a recunoscut acuzaţiile care i-au fost aduse de DNA.
Avocatul lui Zur, Sergiu Bogdan, arăta că este foarte important ca dosarul lui Zur să fie soluţionat cât mai repede, pentru că în ultima lună, de când este arestat, activitatea firmelor sale a scăzut la jumătate.
Tribunalul Cluj a disjuns dosarul lui Moshe Zur de cel al lui Modrea, care nu a recunoscut acuzaţiile şi care va fi judecat în continuare.
Dosarul lui Modrea s-a amânat pentru 31 mai.
Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior de la Direcţia Vamală Cluj, Alain Modrea şi omul de afaceri israelian Mosche Zur, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată, în aprilie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj.
Procurorii au reţinut, în rechizitoriu, că în perioada 10-16 martie, Zur Mosche a pretins şi primit de la denunţător, un administrator de firmă din Cluj, 12.000 de euro ce urmau să ajungă la Modrea, pentru a întocmi un act de control favorabil respectivei firme, se arăta într-un comunicat de presă al DNA.
În februarie 2011, echipa de control din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale îi comunicase denunţătorului că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul a cinci ani.
Astfel, pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control la firma denunţătorului, precum şi pentru a obţine taxe şi impozite mai mici, în 16 martie Alain Modrea a primit de la Zur Mosche 4.000 de euro, fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie.
În 17 martie, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Cluj. Ulterior, în 23 martie, Curtea de Apel Cluj a decis ca Modrea şi Zur Mosche să rămână în arest, respingând recursul lor.
Raportul de serviciu al lui Alain Modrea este suspendat din momentul arestării sale preventive, anunţau, în 18 martie, reprezentanţii Autorităţii Naţionale a Vămilor.
Conform ultimei declaraţii de avere a lui Modrea, din 22 octombrie 2010, acesta deţine un teren agricol de 40 de ari, cumpărat în 1996 în localitatea Mănăstirea şi o casă de locuit din 1974, moştenită, ambele pe numele soţiei sale, Elena. Modrea mai are un împrumut contractat la BRD, în 1998, în valoare de 12.000 de euro, scadent în 2018.
Potrivit declaraţiei, acesta are un venit anual provenit din salariu de aproximativ 60.800 de lei, ca şef de serviciu vamal.
În declaraţia de interese, Alain Modrea arată că este vicepreşedinte al Clubului Sportiv "Unirea" Dej şi membru în Sindicatul Naţional Vamal Unirea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO