Israelienii se adună la locul festivalului Nova, locul unde Hamas a ucis acum un an sute de oameni

Puţin după ora 5:30 a.m. în Israel, oamenii au început să se adune luni la locul festivalului de muzică Nova, unde militanţii Hamas au ucis 347 de persoane şi au luat ostatice altele, în 7 octombrie anul trecut.

Urmărește
80 afișări
Imaginea articolului Israelienii se adună la locul festivalului Nova, locul unde Hamas a ucis acum un an sute de oameni

Israelienii se adună la locul festivalului Nova, locul unde Hamas a ucis acum un an sute de oameni

Evenimentul de luni din deşertul Negev este primul dintre cele câteva adunări organizate pentru a marca împlinirea unui an de la atacurile teroriste care au ucis peste 1.200 de persoane, au luat ostatici peste 250 şi au declanşat războiul devastator al Israelului în Gaza.

Sute de membri ai familiilor şi prieteni se adună pentru o ceremonie de omagiere a celor ucişi în atacul Hamas la locul festivalului de muzică Nova din sudul Israelului pe 7 octombrie, relatează CNN.

Danielle Cohen, al cărei văr Mor Meir Trabalsi a fost ucis în timp ce încerca să scape de atac, a participat alături de mai mulţi prieteni şi membri ai familiei. Grupul, cu toţii purtând tricouri albastre pe care erau imprimate numele şi fotografia lui Trabalsi, s-a adunat la un mic memorial în onoarea acestuia, unul dintre sutele ridicate la faţa locului.

Trabalsi a fost împuşcat mortal în timp ce îşi conducea soţia şi prietenii departe de festival. Le-a spus tuturor celor din maşină să se aplece şi a continuat să meargă, salvându-le probabil viaţa şi pierzându-şi-o pe a sa.

Supravieţuitorii, inclusiv soţia sa, au rămas blocaţi în maşină cu cadavrul lui Trabalsi timp de aproximativ cinci ore până când armata israeliană i-a salvat, a declarat Cohen.

„Avea 27 de ani şi se căsătorise cu doar o lună înainte”, a declarat Cohen pentru CNN. „Era cel mai bun văr pe care ţi-l poţi dori să îl ai. El a fost liantul familiei noastre”.

Cohen a spus că nunta lui Trabalsi a fost cea mai mare la care a fost vreodată, cu peste 800 de persoane prezente.

„Este neobişnuit ca nunţile israeliene să fie atât de mari, dar Mor a avut mai mulţi prieteni decât oamenii pe care îi cunosc în viaţa mea. Era acea persoană care este mereu înconjurată de prieteni şi toată lumea voia să fie prietenul lui”, a spus ea, cu o lacrimă pe faţă.

„Privind în urmă, nunta a fost ca o mare petrecere de adio pentru el”, a mai spus bărbatul.

Deşi atmosfera de la locul de comemorare este sumbră, amintirile conflictului sunt mereu prezente.

La doar 5 kilometri de perimetrul din Gaza, sunetul tirurilor de artilerie care pleacă răsună în dimineaţa liniştită la fiecare câteva minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fesival,
hamas,
israel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici