Cele peste 500 de cadre didactice au dat în judecată şcolile unde îşi desfăşoară activitatea, nemulţumite că drepturile băneşti câştigate în instanţă sunt plătite pe parcursul a cinci ani, respectiv în perioada 2012-2016.
În aceste condiţii, profesorii solicită să primească dobânzi la sumele respective, întrucât statul se foloseşte de banii lor.
Astfel, au fost chemate în judecată atât şcolile, ca unităţi angajatoare, cât şi primarii şi consiliile locale, în calitate de ordonatori de credite.
”Cadrele didactice au câştigat în instanţă acele majorări salariale care ar fi trebuit acordate prin Legea 221/2008 şi Legea 330/2009 privind salarizarea unitară, în unele cazuri fiind vorba de câteva zeci de mii de lei. La aceste sume, dobânzile pentru perioada celor cinci ani, în care statul se foloseşte de banii profesorilor, sunt consistente, ajungând chiar şi la 10.000 de lei de fiecare cadru didactic”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ (UJSI) Vaslui, Constantin Rupa.
Potrivit acestuia, în judeţul Vaslui există deja profesori care au câştigat procesele intentate şcolilor, ei solicitând plata dobânzilor pentru drepturile acordate eşalonat de Guvern până în 2016.