Israelul emite un nou ordin de evacuare pentru locuitorii din nordul Gazei

Armata israeliană a emis un nou ordin de evacuare, prin care locuitorii din nordul Gazei sunt îndemnaţi să se mute spre sud înainte de operaţiunile militare planificate sâmbătă, scrie CNN.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Israelul emite un nou ordin de evacuare pentru locuitorii din nordul Gazei

Israelul emite un nou ordin de evacuare pentru locuitorii din nordul Gazei

Locuitorii vizaţi ar urma să se alăture zecilor de mii de alţi palestinieni cărora li s-a spus să plece prin alte ordine de evacuare emise luni.

Armata va opera „cu mare forţă” în zonele Jabalia şi Nazla, la nord de oraşul Gaza, şi va continua să facă acest lucru „pentru o perioadă extinsă”, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei în limba arabă, Avichay Adraee.

„Trebuie să evacuaţi zona imediat”, a spus el, adăugând că aceasta, inclusiv adăposturile din interiorul ei, a fost considerată o „zonă de luptă periculoasă”. El le-a spus locuitorilor că ar trebui să se deplaseze spre sud, către aşa-numita „zonă umanitară”.

Conform localnicilor, armata a lansat sâmbătă dimineaţa fluturaşi care îi avertizează pe oameni să „evacueze imediat”.

Vineri, organizaţia Medici fără Frontiere a declarat că mii de persoane nu pot părăsi nordul Gazei, în ciuda ordinelor de evacuare din partea armatei, din cauza focurilor de armă şi a loviturilor din jurul rutelor de evacuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
gaza,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici