Istorie la Bac: Eseu despre practici politice adoptate în România, în secolul XX

  • Candidaţii care susţin miercuri proba scrisă la Istorie a examenului de Bacalaureat au de elaborat un eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX
  • Aceştia trebuie să răspundă unor întrebări din texte precum „O istorie a românilor”.
Urmărește
3081 afișări
Imaginea articolului Istorie la Bac: Eseu despre practici politice adoptate în România, în secolul XX

Istorie la Bac: Eseu despre practici politice adoptate în România, în secolul XX

Primul subiect de la proba scrisă de Istorie cuprinde două texte, „Românii, 1774-1866”, de K. Hitchins, şi „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de I.A. Pop. Candidaţii au avut de răspuns la mai multe întrebări din aceste texte.

La subiectul doi, textul a fost „O istorie a românilor”, de I. Bulei, iar absolvenţii de clasa a 12-a au avut de răspuns unor întrebări şi de argumentat afirmaţia potrivit căreia în secolul al XIV-lea sunt organizate instituţii centrale în spaţiul românesc extracarpatic.

La ultimul subiect, candidaţii au avut de elaborat n eseu de două pagini despre practici politici adoptate în România în secolul XX.

La proba scrisă la Matematică, elevii au avut trei subiecte de dificultate diferită, care au inclus progresii artitmetice, funcţii sau matrice.

Candidaţii susţin miercuri proba obligatorie a profilului:

proba scrisă la Matematică – pentru absolvenţii claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică şi pentru absolvenţii de la profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională

proba scrisă la Istorie – pentru absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor de mai sus

proba la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională

Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus.

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 30 iunie, zi în care, între orele 16.00 şi 20.00 vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie. Spre deosebire de ceilalţi ani, rezultatele vor fi anonimizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici