Coloana de camioane parcurge şoseaua de centură cu viteză foarte mică, astfel că şoferii aflaţi în trafic, care merg spre vama Nădlac sau vin dinspre vamă, nu se pot angaja în depăşiri.
Şoferii de camioane claxonează, dorind să atragă atenţia asupra protestului. Ei spun că au ieşit stradă pentru a se solidariza cu transportatorii din ţară care organizează proteste similare în mai multe oraşe. În plus, şoferii arădeni sunt nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de autorităţile ungare la frontieră, acuzând că sunt "vânaţi" pentru amenzi şi controlaţi excesiv, în ciuda faptului că România este membră a Uniunii Europene.
Protestul de la Arad, care va dura câteva ore, este organizat de Asociaţia Patronală a Transportatorilor "Europa 2002", care reprezintă 190 de firme de transport ce deţin aproximativ 5.000 de camioane.
Vicepreşedintele asociaţiei, Dorin Pop, declara, sâmbătă, că în ultimele trei luni a primit sute de sesizări de la şoferi de camioane, legate de comportamentul autorităţilor ungare de la frontiera cu România, iar circa o sută de şoferi au contestat amenzi primite pe teritoriul ţării vecine.