Iubitori de câini şi pisici: Jumătate dintre locuitorii oraşelor din România au animale de companie

Jumătate dintre locuitorii oraşelor din România au animale de companie, iar numărul este în creştere, arată un studiu recent.

Urmărește
3196 afișări
Imaginea articolului Iubitori de câini şi pisici: Jumătate dintre locuitorii oraşelor din România au animale de companie

Iubitori de câini şi pisici: Jumătate dintre locuitorii oraşelor din România au animale de companie

Studiul realizat de Mars face parte din iniţiativa „Oraşe mai bune pentru animalele de companie”, care îşi propune să promoveze o viaţă armonioasă între cei care au căţei şi cei care nu au, pentru a creşte calitatea vieţii urbane pentru ambele categorii.

Potrivit realizatorilor studiului, jumătate dintre locuitorii oraşelor din România au animale de companie. Locuitorii din mediul urban au de obicei un singur câine, de cele mai multe ori de talie medie. Studiul arată că un procent relevant de români consideră că oraşele în care trăiesc sunt prietenoase cu animalele (79%).

Unele dintre cele mai mari îngrijorări în oraşe sunt legate de câinii care aleargă liberi pe stradă şi stăpânii neglijenţi (59%), iar 39% cred că oraşele ar fi mai prietenoase dacă ar exista mai multe locuri de joacă desemnate pentru căţei.

„Aşa cum pentru noi, oamenii, exerciţiile fizice, mişcarea şi interacţiunea cu alţi oameni ne scapă de anxietate şi ne îmbunătăţesc calitatea vieţii, acelaşi lucru este valabil şi la căţei. Micii noştri patrupezi simt nevoia să miroasă, să exploreze, să interacţioneze cu alte animale, iar asta îi ajută să treacă peste anxietate, plictiseală, iar de multe ori reduce gradul de agresivitate. Este nevoie de mai multe spaţii pet-friendly tocmai pentru că animalele sunt acum membri ai familiei”, susţine medicul veterinar Alexandru Neacşu.

De multe ori, un oraş mai prietenos pentru căţei este şi un oraş mai verde. Este important să existe spaţii pentru plimbarea prietenilor blănoşi. 87% dintre respondenţi sunt de acord că ar fi utilă crearea unor zone speciale din parcuri în care câinii să alerge liberi, iar opinia este împărtăşită atât de părinţii de căţei, cât şi de către cei care nu au câini.

De multe ori, oamenii nu sunt siguri dacă au sau nu voie alături de căţel şi care sunt regulile. Iniţiativa Oraşe mai bune pentru animalele de companie îşi propune să inspire părinţii de câini, dar şi reprezentanţii companiilor şi afacerilor mici să construiască un mediu prietenos cu animalele de companie, care să fie pozitiv pentru toţi oamenii, indiferent dacă au sau nu căţei. „În ciuda faptului că mulţi dintre locuitorii din mediul urban din România au menţionat că locuiesc în oraşe prietenoase cu animalele, considerăm în continuare că mai avem lucruri de îmbunătăţit”, spune Daniela Hlaváčková, Marketing Director Mars pentru regiunea Europa Centrală.

„Un exemplu este marcarea restaurantelor sau clădirilor ca spaţii pet-friendly. Mulţi părinţi de căţei nu îşi aduc animăluţul în astfel de spaţii (peste 50%) şi 35% îşi doresc zone speciale unde le pot oferi apă câinilor”, a adăugat Daniela Hlaváčková, Marketing Director Mars pentru regiunea Europa Centrală.

Studiul comandat de Mars a fost realizat de Reveal Marketing Research în intervalul 10-17 noiembrie 2023 pe un eşantion de 1.005 de respondenţi din România: 402 respondenţi în Bucureşti, 603 respondenţi în oraşele mari (Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Timişoara, Oradea, Braşov).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici