Iuliana Bendeac, delegată în locul lui Papici la DNA, vrea un stil de lucru bazat pe comunicarea directă cu procurorii

Iuliana Bendeac, propusă şef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, arată în proiectul de management că vrea un stil de lucru bazat pe comunicarea directă cu procurorii, deoarece ignorarea colectivului poate duce la reacţii de "respingere, opoziţie şi chiar suspiciune".

Urmărește
335 afișări
Imaginea articolului Iuliana Bendeac, delegată în locul lui Papici la DNA, vrea un stil de lucru bazat pe comunicarea directă cu procurorii

Iuliana Bendeac, delegată în locul lui Papici la DNA, vrea un stil de lucru bazat pe comunicarea directă cu procurorii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În proiectul Iulianei Bendeac se menţionează că obiectivele propuse pentru eficientizarea activităţii Secţiei de combatere a corupţiei au în vedere abordarea unui stil de lucru bazat pe comunicare şi consultarea directă cu procurorii şi personalul auxiliar, "ceea ce presupune crearea unui climat de lucru echilibrat, dar şi participarea colectivului la procesul decizional".

Bendeac arată că ignorarea colectivului ar putea conduce la crearea unor reacţii de "respingere, opoziţie, chiar suspiciune", iar pentru evitarea unor astfel de situaţii este necesară stabilirea relaţiilor inter-umane "pe bună credinţă, încredere şi respect reciproc".

Un alt obiectiv menţionat în proiectul managerial se referă la eficientizarea activităţii de urmărire penală şi îmbunătăţirea calităţii actului de urmărire penală, prin repartizarea echilibrată a dosarelor către procurori, în funcţie de numărul total şi de complexitatea acestor dosare.

Totodată, se va urmări soluţionarea "cu celeritate" a dosarelor în funcţie de vechimea lor.

Iuliana Bendeac mai arată în proiect că are în vedere îmbunătăţirea calităţii actelor de urmărire penală, dar şi continuarea investigaţiilor privind cauzele de corupţie la nivel înalt şi recuperarea prejudiciilor produse prin săvârşirea infracţiunilor de coruptie, precum şi confiscarea extinsă.

De asemenea, ea doreşte exploatarea eficientă a informaţiilor primite de la structurile cu atribuţii în domeniu şi asigurarea ritmicităţii în efectuarea actelor de urmarire penală.

Alte obiective trecute în proiectul de management sunt reprezentate de "eliminarea oricăror surse de presiune asupra procurorilor, mai ales a impactului negativ media ce are consecinţe pe termen lung asupra procurorului şi asupra percepţiei sistemului judiciar", precum şi de completarea schemelor în ceea ce priveşte numărul de procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară.

Tot în proiectul de management, Bendeac arată că doreşte să valorifice experienţa profesională a procurorilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei, dar şi perfecţionarea activităţii de formare profesională continuă, precum şi diminuarea procentului de achitări, ţinând cont de criteriile calitativ şi cantitativ al actelor de urmărire penală.

Pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor stabilite, Iuliana Bendeac precizează că va ţine cont de priorităţile şi obiectivele stabilite de procurorul şef şi procurorii şefi adjuncţi ai DNA, deoarece stabilirea structurii organizaţionale şi funcţionale, mai ales dinamizarea acestora prin alocarea resurselor umane, "nu este atributul exclusiv al procurorului şef al secţiei".

Ea subliniază şi că este importantă identificarea posturilor şi ocuparea integrală a acestora, "întrucât fluctuaţiile de personal afectează echilibrul de activitate al Secţiei".

"De menţionat este şi faptul că procurorii din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei au experienţă profesională deosebită, iar implicarea acestora în proceul decizional ar fi de natură să confere un cadru proporţionat care ar elimina ambiguităţile, subiectivismul, diluarea motivării şi implicării. Procurorul şef al Secţiei trebuie să aibă o structură motivaţională pozitivă pe care să o împărtăşească fiecărui colaborator în scopul de a stimula comportamentele performante, de a elimina deficienţele şi de a construi un climat armonios", se arată în finalul proiectul de management.

Iuliana Bendeac a fost delegată, în 2 octombrie, şef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, de către procurorul general Tiberiu Niţu, în locul lui Lucian Papici.

Ea este procurorul care, alături de procurorul şef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Înlocuirea lui Papici, prin încetarea delegării, a generat un imens scandal public, în contextul în care s-a produs la câteva zile după ce acesta a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului, în care a fost trimis în judecată, luni, vicepremierul Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici