Iustin Covei folosea un cont de mail "maialino" cu parola "purcel"

Gruparea din care făceau parte craioveanul Iustin Covei - fiu de judecător şi nepot de procuror - şi alţi 17 complici foloseau conturi de e-mail denumite "maialino", "baninoştri" sau "misteriosu".

Urmărește
466 afișări
Imaginea articolului Iustin Covei folosea un cont de mail "maialino" cu parola "purcel"

Iustin Covei folosea un cont de mail "maialino" cu parola "purcel" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Procurorii DIICOT - Structura Centrală i-au trimis în judecată, luni, pe Iustin Covei - zis Pralea sau Copilu, Jean Marin Mihăilă - zis Marius, Dragoş Dumitrescu - zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă - zis Miţă, Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel Trâncă - zis Bizu sau Hermano, Ionel Călin - zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan - zis Fulgerică, Alin Andrei Şoşa, Sorin Costel Buruiană, toţi în stare de arest preventiv.

În rechizitoriul transmis instanţei sunt redate zeci de pagini de transcrieri ale convorbirilor telefonice purtate de membrii grupării, dar şi adresele de e-mail folosite de aceştia în fraudarea conturilor bancare.

Astfel, una dintre adrese este "maialino@" (porc în limba italiană), cu parola "purcel", o alta "baninoştri2007@" şi "misteriosu_86@".

"Marius (M): Alo!

Un domn (UD): Salut boss!

M: Salut!

UD: Spune-mi şi mie o adresă.

M: m.maialino…

US: Stai aşa! m.maialino?

M: Da, @Yahoo.com.

UD: Maialino cu un singur N?

M: Da, cu un singur N. Cum se aude: maialino.

UD: Da, da.

M: maialino@yahoo.com. Şi parola este purcel.

UD: Bine.

M: Şi acolo e un program, şi descarci programul ăla.

UD: Bine tati. Aseară, nu ştiu ce are asta…

M: Ştiu eu ce are, şi computerele, mai trebuia să tragi nişte drivere prin computerul tău.

UD: Nu tati, deci telefonul acesta al meu, am făcut nişte poze cu el şi se văd numai negură, numai întunecat.

M: Aaa.

UD: Înţelegi? Nu ştiu de ce. Uite, acum, la lumina zilei fac nişte astea şi nici aşa nu se vede bine, nu e bun. Nu ştiu ce morţii…În fine, vorbim când…

M: Nu se vede bine?

UD: Nu se vede bine.

M: Băi, la negură într-adevăr dar ziua nu sunt probleme.

UD: Deci tati, aseară era lumină, acolo, că nu sunt nici eu urs sau prost.

M: Aha.

UD: Avea neon, avea totul, era frumos. Şi nu se văd fetele deloc, le-am făcut nişte poze, aşa, pac, pac…asta e.

M: Şi pe zi?

UD: Acum văd că se vede, dar nu are claritate 100%, nu ştiu de ce.

M: Asta e, când se miniaturizeză telefoanele astea, asta e.

UD: Înţelegi? Bine tati.

M: Bine, hai, vorbim!", este una dintre convorbirile redate în dosar, între Marius-Francisc Dancă şi un interlocutor.

In acest dosar vor fi judecaţi, în stare de libertate, Ionuţ Laurenţiu Tuţă - zis Ionică, Mihai Adrian Ţâştea - zis Ţuc şi Tudor Rada.

Cei 18 sunt acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Potrivit DIICOT, cercetările efectuate în cauză au conturat existenţa, pe raza municipiului Craiova, a patru grupări infracţionale, cu legături între ele, care îşi derulau activitatea infracţională atât în România, cât şi în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici