Iustin, micul olimpic din Braşov, a primit o nouă şansă la viaţă prin operaţia de la Iaşi

  • Cu un talent extraordinar la matematică şi română, Iustin este micul olimplic din Braşov care aşteaptă cu nerăbdare să înceapă clasa întâi.
  • El a fost operat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi pentru o tumoră cerebrală de 4 centimetri.
Urmărește
1365 afișări
Imaginea articolului Iustin, micul olimpic din Braşov, a primit o nouă şansă la viaţă prin operaţia de la Iaşi

Imagine cu caracter ilustrativ

Iustin are un talent extraordinar la matematică şi română. Micul olimplic abia aşteaptă să înceapă clasa întâi.

Iustin a venit de la Braşov la Iaşi pentru o nouă intervenţie chirurgicală.

Micuţul a trecut printr-o operaţie complexă după ce a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 4 centimetri.

Deşi a fost operat anterior într-o altă clinică din ţară, neurochirurgii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi au reuşit să îi salveze viaţa şi să îi ofere o nouă speranţă.

Lupta lui Iustin nu se opreşte aici. Micuţul olimpic are de urmat acum un nou tratament pentru a se recupera complet şi pentru a-şi continua drumul către visele sale.

„Iustin este un copil în vârstă de 7 ani care a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală, ca urmare a faptului că nu mai putea merge, un semn caracteristic pentru tumorile localizate la nivelul creierului mic. S-a efectuat o intervenţie chirurgicală într-o clinică din România, reuşindu-se o rezecţie parţială a tumorii. Iustin a ajuns la noi şi am decis că este o tumoră pe care o putem scoate maximal, utilizând toată tehnologia şi experienţa pe care o avem. Astfel, s-a reintervenit chirurgical şi s-a scos microchirurgical tot ce se putea scoate din acea tumoră. Acest gen de tumori sunt considerate vindecabile dacă, în urma chirurgiei, rămâne un rest mai mic de 1,5 cm. În acest caz, vorbim despre o rezecţie totală a tumorii, conform controlului postoperator RMN, practic nu mai există nicio priză de contrast”, spune conf. univ. dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.

„Dacă se urmează un tratament corect ulterior, adică chimioterapie şi radioterapie, şansele de vindecare la 5 ani sunt de aproximativ 80%. Iustin are toate şansele, urmând un tratament corect, să fie considerat vindecat şi să-şi continue viaţa. Este un copil olimpic la română şi la matematică şi cred că are toate şansele să devină un cetăţean de seamă al acestei ţări. Faptul că sistemul sanitar din România reuşeşte să îi ofere acestui copil şansa la viaţă cred că este un semn de însănătoşire a sistemului medical”, mai adaugă dr. Lucian Eva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici