- Home
- Social
- BACĂU, (08.07.2015, 19:34)
- Teodor Istrate
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Izvoarele minerale de la Slănic Moldova, redeschise în urma unei decizii a instanţei
Izvoarele minerale din staţiunea balneară Slănic Moldova, din judeţul Bacău, închise în urmă cu o lună de proprietarul terenului pe care se află, vor fi redeschise, joi, pentru turişti şi societăţile balneare din zonă, după ce primăria a obţinut în instanţă o ordonanţă preşedinţială în acest sens.
Urmărește
1090 afișări
Izvoarele minerale de la Slănic Moldova, redeschise în urma unei decizii a instanţei (Imagine: Dan Duta/Mediafax Foto)
Judecătoria Oneşti l-a obligat pe proprietarul terenului unde se află puţurile de captare a izvoarelor din staţiunea balneară Slănic Moldova "să lase să funcţioneze izvoarele cu apă minerală terapeutică prin redeschiderea vanelor care deservesc aceste obiective".
Decizia instanţei, care este executorie, vine în urma plângerii făcute de către Primăria Slănic Moldova, după ce proprietarul terenului, consilierul local Gheorghe Dascălu, a oprit funcţionarea pompelor din staţia de captare a apei minerale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"S-a luat legătura cu firma de insolvenţă, care se ocupă de lichidarea societăţii deţinute de consilierul local Gheorghe Dascălu, cel care are în proprietate zona izvoarelor, şi, mâine (n.r.-joi) dimineaţă, se va trece la redeschiderea izvoarelor astfel încât locuitorii din Slănic Moldova şi turiştii să se poată bucura din nou de apele minerale. Totodată, aşteptăm soluţionarea plângerii penale şi plata daunelor materiale de către cel care a închis abuziv izvoarele", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Slănic Moldova, Andrei Şerban.
Potrivit acestuia, banii care s-ar putea obţine din daunele materiale vor fi viraţi în contul Institutului Naţional de Balneologie, instituţie care va asigura de sumele respective servicii gratuite de tratament localnicilor cu probleme medicale.
Izvoarele minerale din staţiunea balneară Slănic Moldova, unul din principalele puncte de atracţie pentru turişti, au fost închise în luna iunie de către proprietarul terenului care, potrivit autorităţilor locale, nu ar avea dreptul şi asupra respectivelor resurse. În fapt, deţinătorul terenului a închis pompele din clădirea în care apa este adusă prin conducte din munte, fiind blocată inclusiv uşa de acces în imobil.
Potrivit autorităţilor locale din Slănic Moldova, închiderea izvoarelor reprezintă un abuz din partea proprietarului terenului, în condiţiile în care acesta nu ar avea dreptul şi asupra resursele minerale, respectiv a apelor cu efect terapeutic.
"Este un sabotaj asupra bunei funcţionări a staţiunii, aducând prejudicii imense întregului oraş. Proprietarii de pensiuni şi hoteluri se plâng deja că le fug turiştii care vin în staţiune special pentru apa minerală cu efect terapeutic. Cel care a închis izvoarele trebuie să răspundă pentru acţiunea sa fără precedent în istoria staţiunii şi, în consecinţă, am făcut plângere penală la Poliţie”, declara primarul Andrei Şerban.
Staţiunea Slănic Moldova este renumită pentru cele 20 de izvoare de ape carbonatate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice şi oligominerale. Izvoarele au fost descoperite încă din anul 1801, iar în 1852 s-au făcut primele teste chimice, 25 de ani mai târziu apărând primele instalaţii balneare. De-a lungul timpului, calităţile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obţinute la expoziţiile internaţionale de la Paris, Viena şi Frankfurt.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe