- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jiul şi un afluent al acestuia, poluate cu ţiţei
O porţiune de aproximativ un kilometru din râul Jiu, dar şi un afluent al acestuia, Amaradia, au fost poluate, miercuri, cu ţiţei scurs de la o conductă aparţinând Petrom, un ventil al instalaţiei fiind deschis de "persoane rău intenţionate", informează Biroul de Presă al Apelor Române.
Jiul şi un afluent al acestuia, poluate cu ţiţei (Imagine: mnir.ro)
Potrivit Administraţiei Naţionale "Apele Române", poluarea s-a produs pe râul Amaradia, în zona Dudoviceşti, spre confluenţă cu râul Jiu. Unda de poluare a ajuns în Jiu, pe o lungime de circa un kilometru şi pe o porţiune de 10 metri de la malul stâng al râului.
"În urma constatărilor efectuate de echipele Administraţiei Naţionale «Apele Române» a rezultat faptul că a fost deschis un ventil, de către persoane rău intenţionate, de la o subtraversare a conductei de transport produs petrolier Brădeşti-Gherceşti, aparţinând Petrom SA - Grup Zăcăminte Brădeşti", potrivit reprezentanţilor ANAR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili.
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Parisul va avea o nouă forţă în fotbal şi nu este PSG. Klopp aşteptat în proiect. Una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă a cumpărat Paris FC
-
Alegeri prezidenţiale 2024.Votul în Diaspora: Peste 52.000 de români au votat deja
Potrivit acestora, ventilul conductei de ţiţei a fost închis, iar echipele ANAR, împreună cu reprezentanţi ai Petrom SA, au intervenit prin montarea a patru baraje succesive la circa 50 de metri distanţă între ele, pe râul Amaradia şi la confluenţă cu Jiul. În plus, în apă a fost împrăştiat şi Spillsorb, o substanţă menită să neutralizeze şi să absoarbă substanţa poluatoare.
"La această oră, pe râul Jiu curg pete (de ţiţei, n.r.) discontinue, cu lăţimi variabile între zece şi 40 de metri, pe lângă malul stâng. De asemenea, s-au mai montat pe râul Amaradia încă două baraje absorbante lângă cele patru baraje plasate iniţial", au mai precizat reprezentanţii ANAR.
Terenul din zona în care se afla ventilul prin care a ieşit ţiţeiul ajuns în apă a fost poluat şi el, astfel că este necesară intervenţia cu un buldoexcavator, pentru "toaletarea" zonei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO