Jocurile online ajută în planificarea carierei şi dezvoltă competenţe transversale, arată un studiu făcut de două cercetătoare, pe 16.000 de gameri

  • Cum influenţează jocurile online comportamentul gamerilor?
  • Un studiu recent pe mai mult de 16.000 de persoane arată beneficiile gaming-ului online.
Urmărește
511 afișări
Imaginea articolului Jocurile online ajută în planificarea carierei şi dezvoltă competenţe transversale, arată un studiu făcut de două cercetătoare, pe 16.000 de gameri

Jocurile online îmbunătăţesc perspectivele de carieră şi dezvoltă competenţe transversale, arată un studiu pe 16.000 de gameri

Pentru a examina această corelaţie, în colaborare cu Game Academy, două cercetătoare de la Surrey au investigat comportamentul de joc al 16.033 de participanţi pentru a explora modul în care acest hobby ar putea îmbunătăţi abilităţile profesionale.
 
Participanţii au jucat un număr diferit de jocuri pe Steam - un serviciu de distribuţie digitală şi magazin de jocuri video. Cercetătorii au studiat cele mai jucate 800 de jocuri şi au inclus doar participanţii pentru care au avut acces la detalii privind sexul şi locul de muncă.
 
Autoarele studiului publicat în SAGE Journals cred că experienţele de jocuri online ale candidaţilor ar trebui evidenţiate, deoarece aceste „competenţe transversale dobândite pot contribui cu adevărat la dezvoltarea punctelor forte ale acestora pentru postul respectiv”.
 
Dr. Anna-Stiina Wallinheimo, autoarea principală a studiului, psiholog cognitiv şi cercetătoare postdoctorală la Centrul pentru Studii de Traducere (CTS) al Universităţii Surrey, crede că în procesele de recrutare, cei mai buni candidaţi pot fi trecuţi cu vederea deoarece organizaţiile nu iau în considerare competenţele transversale dobândite prin activităţi extraprofesionale (de exemplu, jocurile online).”
 
Dr. Anesa Hosein, co-autoare a studiului şi profesoară asociată în învăţământul superior la Universitatea din Surrey, a declarat gamerii au doar de câştigat pe termen lung în termeni de carieră. „Înţelegând în ce măsură interesele de carieră se reflectă în jocul online, am putea fi capabili să demonstrăm mai clar cum se aliniază acestea cu interesele de carieră şi să încurajăm angajatorii să înţeleagă valoarea competenţelor transversale asociate cu jocurile. Cercetarea noastră ar putea, de asemenea, să îi inspire pe dezvoltatorii de jocuri să se străduiască să perfecţioneze mai mult aceste competenţe transversale în designul lor. În plus, locurile de învăţare, cum ar fi universităţile, ar putea permite studenţilor să reflecteze şi să includă jocurile ca parte a dezvoltării carierei lor şi să ia în considerare modul în care jocurile pot fi incluse în curriculum pentru a spori alinierea între învăţarea studenţilor, aspiraţiile profesionale şi interesele extracurriculare în materie de jocuri”.
 
Cercetătoarele au descoperit că profesioniştii IT şi inginerii jucau jocuri de tip puzzle-platformă, care le îmbunătăţesc, probabil, abilităţile cognitive vizuale. Persoanele cu roluri manageriale s-au arătat interesate de jocurile de rol de acţiune, în care sunt implicate abilităţi de organizare şi planificare, iar profesioniştii din domeniul ingineriei au fost asociaţi cu jocurile de strategie, care necesită adesea abilităţi de rezolvare a problemelor şi abilităţi vizuale. De asemenea, au existat diferenţe evidente de gen - femeile preferau să joace jocuri cu un singur jucător, în timp ce bărbaţii preferau jocurile cu împuşcături.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici