- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.08.2024, 17:50)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Joi încep probele de evaluare a competenţelor din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat
- Joi şi vineri are loc prima probă de evaluare a competenţelor din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba română.
- Peste 33.600 de candidaţi s-au înscris la examen, la toate probele sau doar la probele nepromovate.
Urmărește
76 afișări
Joi încep probele de evaluare a competenţelor din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat
Probele de evaluare a competenţelor se desfăşoară după următorul calendar:
-8 - 9 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]
-9 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]
-12 august: Evaluarea competenţelor digitale [proba D]
-13 - 14 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională [proba C].
Din totalul celor înscrişi, peste 22.000 de candidaţi provin din promoţia anului 2024, în timp ce peste 11.500 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori (cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă şi un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ). În situaţiile în care această condiţie nu poate fi îndeplinită sau în cazurile în care cadrele didactice se află în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectaţi din alte şcoli.
Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în concordanţă cu grilele naţionale sau europene.
În aceeaşi manieră, rezultatele evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale se exprimă, de asemenea, prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile metodologiei de examen.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Ministerul Educaţiei anunţă că nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate.
În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.
Probele scrise din sesiunea august 2024 se vor desfăşura după următorul calendar:
-19 august: Limba şi literatura română - proba E.a)
-20 august: Proba obligatorie a profilului - proba E.c)
-21 august: Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d)
-22 august:: Limba şi literatura maternă - proba E.b)
Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august, iar rezultatele finale vor fi anunţate în data de 30 august, după soluţionarea contestaţiilor.
Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de bacalaureat dacă îndeplineşte, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea şi a obţinut, în final, cel puţin media 6.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Burduja: În România zilelor noastre, peste 5.400 de gospodării nu au acces la electricitate
Citește și: Armata României se înzestrează şi cu echipamente româneşti. BlueSpace Technology, prima companie românească producătoare de sisteme antidrone, a vândut Ministerului Apărării 30 de sisteme portabile SILENTA 6001 şi 10 sisteme pasive NOCTUA 3101 pentru detecţia dronelor
Citește și: Elon Musk ar putea fi chemat în Parlamentul britanic pentru explicaţii despre rolul X în revolte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe