Joseph Kahn, noul editor al New York Times, a câştigat Premiul Pulitzer în 2006

Kahn, 57 de ani, reprezintă valorile tradiţionale ale ziarului din New York, dar este, în acelaşi timp, chemat să conducă o redacţie în profundă transformare.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Joseph Kahn, noul editor al New York Times, a câştigat Premiul Pulitzer în 2006

Geopolitică şi dezvoltare digitală: Joseph Kahn, noul editor al New York Times, a fost anunţat marţi de către editorul A.G. Sulzberger. Potrivit recomandărilor, Kahn perfect cele două provocări cu care ziarul va trebui să le facă faţă în viitorul apropiat. Fost corespondent de la Beijing şi Shanghai, job pentru care a câştigat un Pulitzer în 2006, Kahn a fost redactor adjunct adjunct al Times din 2016, numărul 2 după Dean Baquet.

În acest rol, Kahn a condus tranziţia digitală a ziarului, pe care a accelerat-o din 2018 odată cu numirea noului editor, al şaselea membru al dinastiei Ochs-Sulzberger care conduce ziarul. „Pentru cei care au lucrat cu el, acest anunţ nu va fi o surpriză”, a scris Sulzberger, 41 de ani.

O redacţie agitată

Ascensiunea lui Kahn, 57 de ani, care a fost promovat la Times din 1998, a fost anticipată. În ultimii ani, Kahn a reorganizat o redacţie de 1.700 de oameni - niciodată atât de mare în 171 de ani de istorie. S-a concentrat pe actualizări continue în timp real şi pe jurnalismul vizual, impulsionând în acelaşi timp expansiunea internaţională a ziarului odată cu deschiderea de birouri în Europa şi Asia. Din 2016, Kahn a creat un hub care acoperă ciclul ştirilor 24 de ore pe zi.

Noul director moşteneşte o redacţie agitată, care în ultimii ani a văzut ciocniri generaţionale şi sociale culminând, în 2020, cu demisia forţată a fostului redactor al paginii de opinie James Bennet, împinsă să plece după ce a publicat opinia senatorului republican din Arkansas, Tom Cotton, care a cerut ca armata să fie trimisă pentru a opri revoltele care au urmat uciderii lui George Floyd.

Nu a fost singurul moment dificil din ultimii ani: au fost ciocniri sindicale foarte dure. A izbucnit scandalul celebrului podcast Califat, care se baza pe povestea unui impostor, jurnaliştii au fost concediaţi pentru tweeturi neglijente sau pentru că au fost acuzaţi că au folosit cuvinte rasiste în excursii cu studenţii; alţii - precum Bari Weiss - au plecat susţinând că nu au fost niciodată apăraţi de atacurile primite pe reţelele de socializare.

Absolvent de Istorie la Harvard

Cu fostul director, Baquet, cotidianul newyorkez a câştigat 18 premii Pulitzer şi a ajuns la 10 milioane de abonaţi în februarie, cu un an mai devreme şi achiziţionând startup-uri de tot felul: pentru 550 de milioane a fost cumpărat site-ul de sport The Athletic.

Născut la Boston, fiul cofondatorului lanţului de papetărie Staples, Leo Kahn, el însuşi jurnalist pentru o scurtă perioadă de timp, Joe Kahn a absolvit Istoria la Harvard în 1987 şi lucrase la două ziare în tinereţe: unul a fost Crimson, ziarul studenţesc de la Harvard unde a luat locul viitorului preşedinte CNN Jeff Zucker.

După ce a lucrat la Dallas Morning News, a obţinut un master în studii asiatice la aceeaşi universitate din Cambridge, a învăţat mandarină şi s-a mutat în China în 1989, mai întâi ca liber profesionist, apoi - după protestele de la Tiananmen - ca şi corespondent al ziarului. A fost mai întâi arestat, apoi deportat, dar munca sa a permis Morning News să câştige un Pulitzer pentru reportaje internaţionale.

După patru ani ca corespondent pentru Wall Street Journal, unde a fost şi redactor al săptămânalului The Far Eastern Economic Review, a sosit trecerea către New York Times. Mai întâi, s-a ocupat de economie, apoi s-a întors în China, unde a stat 5 ani, la Shanghai şi la Beijing, câştigând un alt Pulitzer pentru o anchetă asupra sistemului juridic local. În cele din urmă, în 2008 s-a întors la New York.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici