- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.08.2017, 11:55)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Judecarea cererii procurorului Mihaela Iorga de suspendare a deciziei de revocare din DNA, amânată
Cererea procurorului Mihaela Iorga de suspendare a deciziei de revocare din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) se va judeca în 13 septembrie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a amânat cauza, întrucât avocatul parchetului nu a studiat actele existente la dosar.
Urmărește
104 afișări
Judecarea cererii procurorului Mihaela Iorga de suspendare a deciziei de revocare din DNA, amânată
Joi, la Curtea de Apel Bucureşti, a fost programată discutarea dosarului în care procurorul Mihaela Iorga a contestat decizia de revocare din DNA, semnată de către şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi. Discutarea cazului a fost amânată pentru 13 septembrie, pentru ca avocatul din partea DNA să aibă timp să ia cunoştinţă documentaţia depusă la dosar.
„Da, este un defect de citare. Nici noi nu am fost citaţi, am remarcat dosarul ca şi voi, pe portal. Ne-am gândit să-l susţinem astăzi, însă pârâta nu a fost în măsură să depună întâmpinare, abia ieri a intrat în posesia unei copii introductive. (...) Ordinul (de revocare, n.r.) este motivat lapidar, toate numele sunt obliterate, nu poţi înţelege, ca terţ, nefiind intern al acestei afaceri, exact cum au stat lucrurile. Asta cred că este şi problema judecătorului de şedinţă - dacă se apleacă asupra acestui dosar, nu poate înţelege exact cum au stat lucrurile. Este şi o obligaţie pe care dânsul a impus-o DNA-ului, să producă toată documentaţia care a stat la baza acestui ordin de revocare. Cu această ocazie, o vom vedea şi noi”, a declarat avocatul Mihaelei Moraru-Iorga, Ionuţ Dobrinescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Avocatul a mai spus că procurorul pe care-l reprezintă este nemulţumit de ordinul de revocare şi este de părere că există şi aspecte de neconstituţionalitate în cadrul acestuia.
„Ar fi aspectul mai profund, mai teoretic al acestei afaceri interne ale DNA-ului, şi anume modalităţile de revocare a unui procuror şi atingerile aduse stabilităţii funcţiei procurorului. (...) Este dramatic pentru cariera unui procuror ca, peste noapte, să fie revocat, să i se interzică accesul la propriile documente şi la propriile dosare, nemaiputând să formeze apărări din interior. Pur şi simplu, exclus din legile interne ale DNA-ului şi trimis, printr-o hotărâre a secţiei de procurori, să-şi reia activitatea la Bacău ca procuror de judecătorie, unde nici măcar nu sunt posturi vacante”, a mai declarat apărătorul Mihaelei Moraru-Iorga.
Pe 5 iulie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea. Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.
„S-a întâmplat să primesc un denunţ pe email şi care a fost fotografiat şi transmis pe whatsapp.(...) Codul de procedură penală prevede că denunţul poate fi formulat sub orice formă: o adresă, un memoriu, un denunţ, o declaraţie. El trebuie să fie scris, semnat personal şi poate fi transmis pe orice formlă: pe fax, pe mail, prin poştă, printr-un avocat, deci nu văd nicio cauză de nulitate”, spunea la acea vreme Moraru Iorga.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe