- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.02.2013, 15:54)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Judecarea contestaţiei lui Nuţu Cămătaru, amânată de Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti a amânat, joi, pentru 7 martie judecarea recursurilor făcute de Nuţu Cămătaru şi alte patru persoane arestate preventiv, după ce unul dintre inculpaţi a cerut termen pentru angajarea unui avocat.
Urmărește
430 afișări
Judecarea contestaţiei lui Nuţu Cămătaru, amânată de Curtea de Apel Bucureşti (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Gigi Daniel Chiras, Licuţă Udilă, Adrian Răducu Bică şi Bogdan Dumitrache au fost arestaţi preventiv în 23 februarie, de un complet de la Tribunalul Bucureşti.
Decizia a fost contestată de cei cinci la Curtea de Apel Bucureşti, care trebuia să judece joi recursurile lor.
Avocatul lui Licuţă Udilă a cerut instanţei să acorde un alt termen de judecată, pentru ca la dosar să ajungă şi declaraţiile date de celelalte 24 de persoane arestate preventiv în acelaşi dosar. Acesta a precizat că declaraţiile au relevanţă în cauză, arătând legăturile între persoanele arestate. Totodată, avocatul a arătat că Licuţă Udilă are un avocat care l-a apărat în trecut şi pe care l-ar vrea prezent pentru a-l apăra şi în acest recurs.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Procurorul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost de acord cu stabilirea unui nou termen pentru ca avocaţii să poată pregăti apărarea în acest caz.
Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel solicitarea şi a hotărât amânarea judecării recursurilor pentru 7 martie.
În acest dosar au fost arestaţi, în 23 februarie, 29 de lideri şi membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor.
Cererile procurorilor DIICOT de arestare preventivă au fost judecate în două dosare separate. Astfel, un complet de la Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Nuţu Cămătaru şi a celorlalte patru persoane. Un alt complet a emis mandate de arestare preventivă pentru Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, şi pentru alte 22 de persoane.
Completul de judecată care a dispus arestarea preventivă a lui Nuţu Cămătaru şi a celorlalte patru persoane a dat publicităţii miercuri motivarea deciziei din 23 februarie. Instanţa arată în motivare că Nuţu Cămătaru a fugit cu câteva ore înainte ca anchetatorii să descindă la casa acestuia, fiind găsit într-o locuinţă, unde s-a ascuns pentru a nu fi reţinut.
Instanţa a apreciat că dacă ar fi lăsaţi în libertate, există riscul ca aceştia să reia activitatea infracţională, precizând totodată că au fost condamnaţi sau sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni similare, "dând astfel dovadă de o perseverenţă infracţională".
Procurorii DIICOT au făcut, în 22 februarie, 115 percheziţii la locuinţele unor membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor, de unde au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.
În această cauză se fac cercetări faţă de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe