Judecătoare cercetată pentru că ar fi înscenat un accident -surse
Judecătoarea Marioara Dumitru de la Curtea de Apel Piteşti e cercetată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru înşelăciune, fiind acuzată că, după ce şi-a găsit maşina lovită, neavând asigurare, ar fi înscenat un accident, cu sprijinul primarului şi unui poliţist din localitatea Bascov.
Judecătoare cercetată pentru că ar fi înscenat un accident -surse
Potrivit unor surse judiciare, dosarul în care judecătoarea este cercetată pentru înşelăciune este desprins din cauza în care mai multe persoane, între care poliţişti şi instructori auto, au fost trimise în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi facilitat eliberarea ilegală a unor permise auto la Serviciul de Înmatriculări Vehicule Argeş.
Dosarul în care judecătoarea Marioara Dumitru este cercetată pentru înşelăciune şi fals a fost declinat către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Conform surselor citate, neavând asigurare CASCO pentru autoturismul pe care îl deţine, judecătoarea şi-ar fi înscenat un accident pentru a nu plăti reparaţiile la maşina sa, pe care a găsit-o lovită.
Judecătoarea ar fi apelat la primarul localităţii argeşene Bascov, Gheorghe Stancu, care ar fi sunat un poliţist. Astfel, aceştia ar fi înscenat un accident care a fost asumat de un şofer de la Serviciul de salubrizare al Primăriei. Şoferul ar fi declarat că el este cel care a lovit autoturismul judecătoarei, cu o maşină de gunoi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, a respins acuzaţiile, spunând că maşina judecătoarei a fost lovită de autovehiculul de la salubrizare, în curtea Primăriei.
"Era spre terminarea programului şi conducătorul auto a încercat să parcheze maşina respectivă, nu a reuşit din prima manevră, iar din cauza pubelelor din curte şi a benei ridicate nu a putut observa maşina doamnei judecător şi a lovit-o. A fost o avarie minoră", a declarat primarul comunei Bascov.
La rândul lor, poliţiştii argeşeni au înregistrat accidentul ca fiind o tamponare în curtea Primăriei comunei Bascov.
"A fost o tamponare, un accident fără victime, care a avut loc în data de 29 aprilie 2008, când Poliţia din Bascov a fost sesizată că în curtea primăriei a avut loc o tamponare. La faţa locului s-a deplasat un agent de poliţie care a constatat cele întâmplate şi a procedat conform prevederilor legale. El a consemnat declaraţiile celor două părţi implicate", a declarat inspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
La începutul lunii decembrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis în judecată 28 de persoane în dosarul fraudării examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) din Argeş. Printre cei 28 de acuzaţi, zece sunt poliţişti, între aceştia figurând comisarul-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu de la SPCRPCIV Argeş şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.
Dosarul privind eliberarea frauduloasă de permise auto în judeţul Argeş se judecă la Curtea de Apel Târgu Mureş, după ce instanţa supremă a admis solicitarea procurorilor de strămutare a cauzei de pe rolul Curţii de Apel Piteşti la o altă instanţă egală în grad din cauza cunoştinţelor pe care doi dintre cei implicaţi în dosar le au în această localitate.
Potrivit unor surse judiciare în acest caz ar fi fost implicată şi judecătoarea Marioara Dumitru de la Curtea de Apel Piteşti, care ar fi intervenit pe lângă Codruţ Vlăsceanu pentru a facilita înscrierea la examen a soţului acesteia şi obţinerea de către acesta a permisului de conducere. La vremea respectivă, judecătoarea a respins acuzaţiile, afirmând că soţul său are permis de conducere din anul 1971. Totodată, Vlăsceanu şi Voinea ar fi ajutat şi alţi judecători din Argeş pentru eliberarea unor permise de conducere şi înmatriculare de autovehicule.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO