Judecător de la instanţa supremă audiat ca martor în dosarul "grupării Mironescu"
Judecătorul ICCJ Georgeta Barbălată a fost audiată, miercuri, de procurorii anticorupţie în calitate de martor în dosarul "grupării Mironescu", în legătură cu unele fotografii găsite în urma percheziţiei informatice, în care ea apare într-un grup alături de un vietnamez acuzat de spălare de bani.
Judecător de la instanţa supremă audiat ca martor în dosarul "grupării Mironescu" (Imagine: Shutterstock)
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că judecătorul Georgeta Barbălată, purtător de cuvânt al instanţei supreme, a dat o declaraţie în dosarul privind importurile ilegale din Portul Constanţa în care sunt cercetate 30 de persoane, din care 28 sunt arestate.
Georgeta Barbălată a fost întrebată de procurorii anticorupţie în legătură cu mai multe fotografii găsite în urma percheziţiei informatice făcute în cazul calculatoarelor ridicate din Portul Constanţa, de la sediul firmei Container Clearance Services SRL, al cărei administrator era Aurelian Pilcă, cercetat în acest dosar, au precizat sursele citate.
Conform aceloraşi surse, din fotografii ar reieşi că magistratul se afla într-un grup format din aproximativ 30 de persoane, între care se afla şi Hua Le Duc, cetăţean româno-vietnamez suspectat de spălare de bani şi trimis în judecată într-un alt dosar penal. Fotografiile ar fi fost făcute în urmă cu aproximativ cinci ani, în timp ce judecătorul se afla în vacanţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Smell-o-vision”: Sony introduce „mirosul” în jocurile video pe PlayStation. Ce noutăți a adus Nvidia la CES 2025
-
Incendiile din LA. Autorităţile anunţă că 13 persoane sunt dispărute şi 22 au fost arestate
-
Alegeri în Germania: Extrema dreaptă creşte în sondaje. Cum stă partidul cancelarului Scholz
-
Fostul cancelar austriac Karl Nehammer se retrage din politica de vârf a ţării
Potrivit avocaţilor care au participat la audieri, Georgeta Barbălată le-ar fi spus procurorilor că ea nu cunoaşte împrejurările în care Hua Le Duc se afla acolo şi că nu-l cunoaşte personal.
Potrivit apărătorilor din dosar, legătura între judecător şi această cauză ar fi aceea că dosarul "grupării Mironescu" s-a creat ca urmare a disjungerii din dosarul în care a fost deferit justiţiei Hua Le Duc.
Avocaţii inculpaţilor nu au dorit să facă alte precizări, arătând că cercetările în acest caz continuă şi că procurorul de anchetă Gheorghe Bocşan nu le pune la dispoziţie informaţii necesare apărării clienţilor lor.
În dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa sunt cercetate de procurorii anticorupţie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primit mandat de arestare în lipsă, iar senatorul PDL Mircea Marius Banias are interdicţie de a părăsi ţara pentru 29 de zile.
Astfel, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în prezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Liviu Costel Bratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al "Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi inspectori, lucrători, comisionari şi intermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme. De asemenea, instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru El Haj Ahmad, cetăţean libanez, intermediar vamal.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO