- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.12.2016, 10:14)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Judecătoria Sectorului 5 judecă cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu/ Bibliografia şi manuscrisele cărţilor omului de afaceri au fost aduse cu un cărucior în sala de judecată / Cererea de eliberarea a lui Dan Voiculescu, respinsă
Judecătoria Sectorului 5 a luat în discuţie, marţi, cererea de eliberare condiţionată făcută de Dan Voiculescu, acesta fiind încarcerat din august 2014 la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. UPDATE: Procurorii au cerut instanţei amendarea Penitenciarului Rahova şi cercetarea directorului unităţii pentru că nu ar fi trimis către DNA lista cu toate cărţile scrise de Dan Voiculescu.
Urmărește
3530 afișări
UPDATE 20:20
"Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Voiculescu Dan. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 24.09.2017", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5. Decizia poate fi contestată de fostul senator.
"Comisia de liberări a amânat discutarea cererii pentru o perioadă de zece luni. (...) Comisia a reţinut că o parte importantă din fracţia minimă legală o reprezintă zilele câştigate ca urmare a unor lucrări ştiinţifice şi că nu a fost atins scopul pedepsei. (...) În condiţiile în care comisia a admis că e împlinită fracţia înseamnă că e mai puţin important din ce se compune perioada. Eu cred că această comisie şi-a depăşit atribuţiile atunci când spune că scopul pedepsei nu a fost atins (...) A dat dovezi temeinice de îndreptare (...) A avut o atitudine corectă faţă de muncă. S-a preocupat să scrie lucrări astfel încât să se considere o perioadă executată şi din punct de vedere al lucrărilor ştiinţifice.(...) Nu este loc de aprecieri subiective. Nu a fost niciodată sancţionat disciplinar. Operează o prezumţie de îndreptare, avem dovezi temeinice. (...) Cât priveşte lucrările ştiinţifice, un număr de 27 de cărţi scrise din 78 până la data încarcerării. Domnul Voiculescu nu s-a apucat de scris în penitenciar, a făcut asta de o viaţă. Nimeni, cred eu, nu poate să pună la îndoială pregătirea academică a domnului Voiculescu", a declarat în sala de judecată Florian Surghie, avocatul lui Dan Voiculescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
UPDATE 11:11 Solicitarea procurorilor a fost respinsă de magistraţi, iar Dan Voiculescu nu participă la proces.
La termenul de marţi la care se judecă cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu, procurorii anticorupţie au cerut instanţei amendarea Penitenciarului Rahova şi cercetarea directorului unităţii pentru obstrucţionarea justiţiei, DNA susţinând că centrul de detenţie nu a dat lista cu toate cărţile scrise de fostul senator, anchetatorii având doar numele cărţilor scrise în 2014 şi 2015. Judecătoria Sectorului 5 a respins solicitarea.
De asemenea, procurorii au cerut nota internă făcută de fostul şef ANP, Cătălin Bejan, în care se analizează modalitatea în care mai mulţi condamnaţi au scris cărţi în închisoare şi deficienţele constatate. Şi această solicitare a fost respinsă.
La propunerea DNA de a pune la dispoziţia instanţei manuscrisele lucrărilor executate, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut suspendarea şedinţei timp de o jumătate de oră pentru precizând că fostul senator a mai scris 27 de cărţi înainte de a fi încarcerat şi că "nu şi-a descoperit vocaţia în penitenciar". Judecătoria Sectorului 5 a suspendat şedinţa de judecată o oră pentru ca probele să fie depuse.
După o oră şedinţa a fost reluată, bibliografia şi manuscrisele cărţilor lui Dan Voiculescu au fost aduse cu un cărucior în sala de judecată. Avocatul fostului senator a depus o listă cu 25 de lucrări semnate de Dan Voiculescu în intervalul 1973-2014. Procurorul de şedinţă a cerut amânarea pentru a fi prezent şi inculpatul, avocatul lui Voiculescu precizând că legea îi permite să nu participe la proces, făcând o cerere în acesta sens. Judecătorul a respins cererea DNA de amânare, constatând, de asemenea, că Voiculescu a executat fracţia de pedeapsă pentru a putea cere eliberarea. Procesul a fost suspendat până la ora 16.00 pentru ca procurorul să studieze probele depuse.
Judecatoria Sectorului 5 discută, marţi, cererea de eliberare condiţionată făcută de Dan Voiculescu, acesta fiind încarcerat din august 2014 la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare
"Se admite cererea. Se preschimbă termenul pentru 13.12.2016. Se citează petentul. Se încunoştinţează apărătorul ales. Se emite adresă către Penitenciarul Rahova pentru a comunica, sub sancţiunea amenzii judiciare către directorul unităţii, relaţiile solicitate până la data de 9.12.2016", a decis Judecătoria Sectorului 5 după introducerea pe rolul instanţei a solicitării.
Potrivit unor surse, comisia de eliberări condiţionate a Penitenciarului Rahova a dat aviz negativ eliberării condiţionate, acesta fiind însă consultativ.
Dan Voiculescu este încarcerat la penitenciarul Rahova din august 2014, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.
Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare.
Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS. Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare.
Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.
În acest dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, a fost deja eliberat condiţionat.
Citeşte şi: Două persoane au fost rănite grav într-un accident în Bucureşti. Trafic îngreunat în toata Capitala
Citeşte şi: Un microbuz cu 15 elevi s-a răsturnat în Olt, 3 copii fiind răniţi. A fost activat Planul roşu de intervenţie/ Societatea care administrează drumul a fost amendată
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe