- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Judecătorii bucureşteni au intrat în a doua săptămână de protest
Instanţele bucureştene au intrat în a doua săptămână de protest, judecătorii au luat şi luni în discuţie doar cauzele cu arestaţi şi minori, reprezentanţii instituţiilor arătând că nu au văzut ultimul proiect al legii unice de salarizare, trimis Parlamentului.
Judecătorii bucureşteni au intrat în a doua săptămână de protest (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
La Înalta Curte de Casaţie şi Jusţie protestul continua şi luni, un reprezentat al instanţei arătând că forma de protest a fost decisă pentru un termen nedeterminat.
Nici la Curtea de Apel Bucureşti şedinţele de judecată nu se desfăşoară normal, completele judecând doar cauzele urgente.
De asemenea, la Tribunalul Bucureşti activitatea este blocată, urmând ca procesele în care nu sunt persoane private de libertate şi minori să fie amânate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Vicepreşedintele instanţei, Laura Andrei, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în afară de "zvonuri" legate de salarizarea unică, situaţia nu s-a schimbat faţă de săptămâna trecută şi până când magistraţii nu-şi vor vedea revendicările incluse în proiect, protestul nu va inceta.
Si la cele şase judecătorii din sectoarele Capitalei, activitatea este afectată de protest.
În proiectul final al legii de salarizare unitară, trimis luni Parlamentului, de către Guvern, judecătorul cu grad de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi cei din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, cu vechime cuprinsă între 10 şi 15 ani, au un coeficient de salarizare cuprins între 9,55 şi 10,40, corespunzător tranşelor de vechime.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO