Judecătorul din dosarul "Grădiniţa groazei" a fost SUSPENDAT trei luni din funcţie, pentru că insista să audieze copiii în şedinţă

Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, cel care a judecat dosarul „Grădiniţa groazei", a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de trei luni, decizia fiind luată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM.

Urmărește
1192 afișări
Imaginea articolului Judecătorul din dosarul "Grădiniţa groazei" a fost SUSPENDAT trei luni din funcţie, pentru că insista să audieze copiii în şedinţă

Judecătorul din dosarul "Grădiniţa groazei" a fost SUSPENDAT trei luni din funcţie

"Admite în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Bogdan Alexandru Arhip — judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa. În baza articolului 100 litera d) din Legea numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Bogdan Alexandru Arhip sancţiunea disciplinară constând în suspendarea din funcţie pe o perioadă de trei luni pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99 litera c) din acelaşi act normativ", potrivit deciziei Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La finele lui noiembrie 2016, judecătorul, cel care a judecat dosarul „Grădiniţa groazei", a fost recuzat, la solicitarea avocaţilor care reprezintă familiile copiilor, nemulţumiţi că magistratul a insistat ca minorii să fie audiaţi în şedinţă, decizia fiind definitivă.

Dosarul "Grădiniţa groazei", în care mai multe angajate ale grădiniţei private "Micul Regat" din Constanţa au fost filmate în timp ce îi băteau pe copii, fiind acuzate şi că le dădeau copiilor vin sau cafea, a fost trimis astfel unui alt judecător.

A fost cea de-a treia cerere de recuzare depusă împotriva judecătorului Alexandru Bogdan Arhip de către avocaţii care reprezintă familiile copiilor în dosar.

Tot din acest motiv, judecătorul a fost cercetat şi de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a stabilit că a comis două abateri disciplinare în dosar.

Şase angajate ale grădiniţei private "Micul Regat” din Constanţa sunt acuzate că îi băteau pe copii şi îi ameninţau, existând imagini în care se poate vedea cum copiii sunt pălmuiţi sau târâţi. De asemenea, potrivit unuia dintre avocaţi, copiii primeau vin pentru a dormi la prânz, iar când se trezeau li se dădea cafea.

"Grădiniţa era prevăzută cu un sistem de supraveghere care în mod normal era pornit în fiecare zi până la orele prânzului. În perioada normală de filmare totul era în regulă, dar în două zile, la sfârşitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit după ora 12.00, iar în acel timp au fost filmate imaginile care au apărut în presă. (...) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Părinţii aveau dreptul să vadă imaginile, iar în contract se stipula faptul că se filmează până la ora 12.00. Părinţii puteau să intre on-line să vadă imaginile. Şi au ajuns în posesia imaginilor absolut întâmplător. Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini", declara, în iunie 2014, avocatul Ştefan Roman

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici