Judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, eliberat din arest, prin decizia instanţei supreme
Instanţa supremă a decis, joi seară, punerea în libertate a judecătorului prahovean Dumitru Rebegea, care a decis eliberarea din arest a lui Florin Pârjol, zis Ghenosu.
Judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, eliberat din arest, prin decizia instanţei supreme
Astfel, doi judecători au decis că Rebegea poate fi eliberat din arest, în timp ce cel de-al treilea a hotărât contrariul.
Instanţa supremă a menţinut prin decizia de joi o hotărâre similară luată de instanţa Curţii de Apel Bucureşti. Procurorii DNA au făcut recurs faţă de hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, dar contestaţia lor a fost respinsă.
Dumitru Rebegea, judecător la Tribunalul Prahova, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 27 noiembrie 2009, pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. El este arestat preventiv din 5 noiembrie 2009.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
În 12 noiembrie 2009, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din magistratură a judecătorului Dumitru Rebegea.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Viorica Pilică, avocat în Baroul Prahova, pentru luare de mită şi complicitate la favorizarea infractorului, Irina şi Zamfir Sandu, pentru dare de mită şi Eugen Martin, pentru dare de mită.
Potrivit rechizitoriului, Dumitru Rebegea, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul Vioricăi Pilică, suma de 25.000 de euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 de euro, de la Irina şi Zamfir Sandu, pentru a înlesni punerea în libertate a lui Zamfir Sandu, cercetat în stare de arest preventiv. Din banii pretinşi, în perioada iulie - octombrie 2009, judecătorul a primit, prin intermediul complicei, suma totală de 21.000 euro, în două tranşe.
De asemenea, în octombrie 2009, Dumitru Rebegea Dumitru a pretins, prin intermediul Vioricăi Pilică, suma de 20.000 euro de la Eugen Martin, iar în cursul aceleiaşi luni a primit suma de 9.000 euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv.
Ambele persoane arestate au fost puse în libertate de judecătorul Rebegea.
Judecătorul Dumitru Rebegea l-a pus în libertate şi pe liderul grupării "Ghenosu", Florin Pârjol. Pentru eliberarea lui Florin Pârjol judecătorul i-a cerut avocatei acestuia, Viorica Pilică, 20.000 de euro, arătau magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Dumitru Rebegea.
Judecătorul Rebegea i-ar fi spus avocatei când să depună la instanţă cererea de constatare a încetării măsurii arestării preventive. De asemenea, i-a spus ca Florin Pârjol să refuze avocaţii din oficiu şi să fie asistat doar de apărători aleşi, iar aceştia din urmă să nu se prezinte la termenul de judecată.
Ulterior, în cazul lui Florin Pârjol, Rebegea a amânat judecarea unei cereri de constatare a încetării de drept a măsurii arestării preventive peste o zi de când expira mandatul de arestare preventivă. Motivul amânării a fost acela că "Ghenosu" a dorit să fie asistat de avocaţii săi, şi nu de un avocat din oficiu.
Rebegea susţinea, în noiembrie 2009, la instanţa supremă, care judeca recursul său la decizia de arestare preventivă, că Florin Pârjol a fost pus în libertate din eroare de Curtea de Apel Piteşti, care nu a dispus menţinerea măsurii preventive atunci când a casat soluţia sa.
În 15 octombrie, Florin Pârjol, zis Ghenosu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de şantaj. Ghenosu, în vârstă de 24 de ani, este cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atât în ţară, cât şi în străinătate.
În 15 septembrie, Judecătoria Târgovişte l-a condamnat pe Ghenosu la un an închisoare pentru loviri şi alte violenţe şi la patru ani pentru tulburarea liniştii publice, contopind această pedeapsă cu alta, dată de o instanţă franceză, şi stabilind executarea a şapte ani de către acuzat.
Florin Pârjol fost condamnat în anul 2003, în Franţa, la şapte ani de închisoare.
Numele lui Florin Pârjol, zis Ghenosu, a intrat recent în atenţia mass-media după ce un poliţist din Târgovişte, Codruţ Oprea, a fost lovit cu o sticlă în cap, ajungând în comă la spital. Agresorul este un tânăr de 22 de ani, Daniel Uţă, zis Danezu, despre care s-a spus că ar fi membru al grupării Ghenosu. Uţă a fost arestat preventiv.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO