Judecătorul respinge acuzaţia de omor involuntar în cazul actorului Alec Baldwin

Un judecător din New Mexico şi-a menţinut decizia de a respinge acuzaţia de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin, celebrul actor care a împuşcat un director de imagine pe platoul de filmare al unui western, relatează AP News.

Urmărește
556 afișări
Imaginea articolului Judecătorul respinge acuzaţia de omor involuntar în cazul actorului Alec Baldwin

Într-o hotărâre pronunţată joi, judecătoarea Mary Marlowe Sommer şi-a menţinut decizia de a respinge acuzaţia de omucidere involuntară împotriva lui Baldwin. Ea a declarat că procurorii nu au prezentat niciun argument de fapt sau de drept care să justifice revenirea asupra deciziei sale.

Un purtător de cuvânt al avocaţilor lui Baldwin a declarat vineri că aceştia nu au avut o reacţie imediată la decizie.

Procurorul Kari Morrissey a declarat că nu este de acord cu analiza instanţei şi că va ataca hotărârea prin apel. Morrissey a fost numită pentru a prelua cazul în martie 2023, după ce un alt procuror a demisionat în urma unor erori în depunerea acuzaţiilor iniţiale.

Cazul a fost respins la jumătatea procesului pe baza acuzaţiilor că poliţia şi procurorii au ascuns probe de la apărare, în cazul morţii din 2021 a directoarei de imagine Halyna Hutchins, pe platoul de filmare al filmului „Rust”.

Procesul lui Baldwin a fost perturbat de dezvăluirile potrivit cărora muniţia a fost adusă la biroul şerifului din comitatul Santa Fe, în martie, de către un alt bărbat care ar putea avea legătură cu uciderea lui Hutchins.

Procurorii au declarat că au considerat că muniţia nu are legătură cu cazul şi nu este importantă, în timp ce avocaţii lui Baldwin susţin că anchetatorii au „îngropat” dovada într-un dosar separat şi au depus cu succes o cerere de respingere.

Baldwin, actorul principal şi coproducătorul filmului „Rust”, îndreptase o armă de recuzită spre Hutchins în timpul unei repetiţii pe un platou de filmare de lângă Santa Fe, în octombrie 2021, când revolverul s-a descărcat, ucigând-o pe Hutchins şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici