Judeţul Harghita ocupă locul al doilea la nivel naţional privind promovabilitatea la bacalaureat

Judeţul Harghita ocupă locul al doilea în topul naţional al promovabilităţii la bacalaureat, cu 64,03 la sută, cele mai bune rezultate fiind obţinute de elevii Liceului Teoretic cu predare în limba maghiară "Marton Aron" din Miercurea Ciuc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
23 afișări

Potrivit statisticii afişate, luni, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita, procentul de promovabilitate înregistrat înaintea contestaţiilor este de 64,03, cu mai puţin de un procent după judeţul Suceava, ocupantul locului întâi.

Din cele 38 de licee în care a fost susţinut examenul naţional, la 12 promovabilitatea a depăşit 90 la sută, cel mai bun rezultat, de 98,59 la sută reuşiţi, fiind obţinut de elevii Liceului Teoretic cu predare în limba maghiară "Marton Aron" din Miercurea Ciuc.

"Rezultatul obţinut în acest an este unul normal, nu este nimic ieşit din comun, aşa a fost în ultimii 20 de ani, totdeauna am avut peste 90 la sută, chiar şi anul trecut, când s-a aplicat metodologia modificată, am avut un procent de 95 de promovabilitate" a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Liceului "Marton Aron" din Miercurea Ciuc, prof. Varga Laszlo.

Cea mai mare medie - 9,83 - a fost obţinută de Ioan Colcer, elev al Colegiului Naţional "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc.

Profesorii consideră că rezultatele bune se datorează simulărilor care au fost luate în serios şi reflectă munca depusă de dascăli şi de elevi.

"Am acordat mare atenţie pregătirii examenului de bacalaureat, am făcut mai multe simulări", a declarat directorul Liceului "Marton Aron".

Directorul Colegiului Naţional "Octavian Goga", Doru Dobreanu, a precizat, la rândul său, că "s-au făcut multe ore suplimentare cu elevii".

"Am dat foarte multe lucrări, teste, care ne-au arătat unde sunt punctele slabe şi astfel ne-am dat seama unde mai avem de lucrat", a spus Dobreanu.

Dascălii harghiteni susţin că responsabilitatea celui mai slab bacalaureat din istorie o poartă cei care au condus învăţământul în ultimii 20 de ani.

"Acesta este rezultatul istoriei învăţământului românesc din ultimii 20 de ani, care nu este una de succes. Reforma învăţământului a eşuat, putem să spunem, iar responsabilitatea de netăgăduit apasă umerii celor care au condus acest domeniu de activitate. S-au luat măsuri contradictorii şi cel mai adesea greşite în ultimele două decenii. Lovitura de graţie care s-a dat a fost schimbarea metodologiei bacalaureatului în 2009, care a fost aplicată în 2010, fără să se ţină cont că reguile nu se schimbă niciodată în timpul jocului", a spus Varga Laszlo.

Cea mai mică promovabilitate din Harghita, de 13,17 la sută, s-a înregistrat la Grupul Şcolar Industrial "Szekely Karoly" din Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici