Jurnalista ucraineană Victoria Roshchyna a murit în închisoare în Rusia, confirmă autorităţile

Jurnalista ucraineană Victoria Roshchyna, 27 de ani, a murit în detenţie în Rusia, conform unei scrisori trimise familiei de Ministerul Apărării rus, fără a oferi detalii suplimentare, scrie BBC.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Jurnalista ucraineană Victoria Roshchyna a murit în închisoare în Rusia, confirmă autorităţile

Jurnalista ucraineană Victoria Roshchyna a murit în închisoare în Rusia, confirmă autorităţile

Roshchyna a dispărut în august 2023 în teritoriile ocupate de forţele ruse. După nouă luni, autorităţile ruse au informat familia că aceasta a murit pe 19 septembrie, fără a oferi detalii despre circumstanţele decesului.

Trupul său urmează să fie trimis în Ucraina în cadrul unui schimb de soldaţi decedaţi. Roshchyna era cunoscută pentru reportajele curajoase din zonele ocupate.

Ea a continuat să relateze despre realităţile războiului, fără a folosi pseudonime, ceea ce i-a adus atât admiraţie, cât şi risc.

Colegii şi prietenii ei au organizat un priveghi în centrul Kievului, omagiind curajul şi devotamentul adus meseria sa. Organizaţiile pentru drepturile omului şi autorităţile ucrainene investighează circumstanţele morţii sale, considerând-o o crimă de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jurnalistă,
rusia,
deces

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici