VIDEO  K2 arată ca o groapă de gunoi la mare înălţime. Imagini elocvente publicate de un şerpaş

Mingma Tenzi, un şerpaş nepalez, a urcat pentru prima dată pe K2 în iulie li a fost şocat să descopere că situaţia deşeurilor din Tabăra 2 era mai rea decât cea de pe Everest.

Urmărește
1100 afișări
Imaginea articolului K2 arată ca o groapă de gunoi la mare înălţime. Imagini elocvente publicate de un şerpaş

K2 arată ca o groapă de gunoi în aer liber. Imagini publicate de un şerpaş

În condiţiile în care ştirile de pe Everest nu descriu o realitate prea veselă, cu cadavre rămase la vedere după topirea gheţii, pe K2 pare să existe, de asemenea, o alarmă de mediu.

O dovadă în acest sens a adus Mingma Tenzi. Şerpaşul a publicat un videoclip care arată dezastrul de pe celebrul vârf de munte, imagini care s-au viralizat pe reţelele sale de socializare.

După ce a urcat 6.700 de metri din cei 8.611 de metri de diferenţă de altitudine, Tenzi a găsit peste tot deşeuri abandonate, sticle de apă, oale, corturi, echipament şi frânghii.

„A fost prima dată când am urcat pe acest munte, nu mă aşteptam să-l găsesc aşa. Este un lucru foarte trist”, a comentat tânărul de 25 de ani din Kathmandu, Nepal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici