Karlos Tănăsucă, micul geniu al calculelor, a fost părăsit de mamă la doi ani. Puştiul de 10 ani rezolvă un exerciţiu format din 70 de termeni în doar 0,5 secunde

Karlos Tănăsucă, un băiat de doar 10 ani din Iaşi, a uimit întreaga ţară cu abilităţile sale matematice extraordinare.

Urmărește
12659 afișări
Imaginea articolului Karlos Tănăsucă, micul geniu al calculelor, a fost părăsit de mamă la doi ani. Puştiul de 10 ani rezolvă un exerciţiu format din 70 de termeni în doar 0,5 secunde

Karlos Tănăsucă, micul geniu al calculelor, înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Karlos este un exemplu de geniu precoce şi dedicaţie. De la o vârstă fragedă, el a demonstrat o capacitate remarcabilă de a rezolva calcule complexe într-un timp record. Astăzi, Karlos poate rezolva un exerciţiu format din 70 de termeni într-un timp record de doar 0,5 secunde.

Mai mult, micul geniu din Iaşi poate efectua două calcule complicate simultan, în timp ce recită poezii. Această abilitate excepţională l-a propulsat în fruntea competiţiilor internaţionale de matematică.

La Olimpiada Internaţională „Arithmetic Cup 2023”, Karlos a realizat 200 de calcule cu adunări, scăderi, înmulţiri, împărţiri, procente şi radicali cu mai mulţi termeni în doar 30 de minute.

Rapiditatea şi precizia sa l-au adus pe primul loc la Olimpiada Internaţională de Matematică Mentală, HORUS 8, organizată de World Mathematics League la Barcelona.

Visul lui Karlos este să devină un specialist IT şi să revoluţioneze domeniul tehnologic. El îşi doreşte să creeze inovaţii care să schimbe lumea şi, în acelaşi timp, să-l sprijine pe tatăl său, care a fost alături de el încă de la început.

Va participa la show-ul „Britain's Got Talent”

Mama lui Karlos l-a părăsit când avea doar doi ani, iar tatăl său a făcut sacrificii enorme pentru a se asigura că fiului său nu îi lipseşte nimic.

Karlos se antrenează zilnic, dedicandu-ţi timpul perfecţionării abilităţilor sale matematice şi pregătindu-se pentru noi provocări. Perseverenţa şi disciplina sunt esenţiale în viaţa acestui tânăr talentat, iar rezultatele sunt pe măsură.

Anul acesta, Karlos va participa la celebrul show „Britain's Got Talent”, unde îşi va demonstra abilităţile în faţa unei audienţe internaţionale. Este o oportunitate extraordinară de a-şi prezenta talentul pe o scenă mondială şi de a inspira alţi tineri să îşi urmeze pasiunile şi să îşi atingă potenţialul maxim.

Povestea lui Karlos Tănăsucă este o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care cred în puterea educaţiei şi a determinării. Cu sprijinul potrivit şi o voinţă de fier, orice vis poate deveni realitate.

Karlos demonstrează că, indiferent de provocările vieţii, excelenţa şi succesul sunt la îndemâna celor care muncesc din greu şi nu renunţă niciodată.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unităţii şi identităţii naţionale şi îşi propune să aducă în prim-plan poveştile şi realizările celor mai remarcabili copii şi tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea şi talentul lor, au reuşit să se facă remarcaţi la nivel naţional şi internaţional.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici