Video Kelemen: Dacă Primăria Constanţa ne cere să ne pronunţăm pentru cazinou, vom discuta în Guvern - VIDEO

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat într-un interviu pentru MEDIAFA, că, dacă Primăria Constanţei va cere oficial ministerului să se pronunţe în legătură cu dreptul de preemţiune la vânzarea cazinoului din Constanţa, se va discuta în Guvern despre fonduri şi o destinaţie a localului.

Urmărește
411 afișări

"În momentul în care autorităţile locale, Primăria vin la Ministerul Culturii, vine primarul, trimite o adresă, face o solicitare de a ne pronunţa în legătură cu acest drept de preemţiune, atunci noi vom analiza şi vom spune dacă facem un efort financiar în plus, pentru că Ministerul Culturii nu are prevăzut în buget nimic pentru aşa ceva, nu avem resursele prevăzute, dar eu consider că, în momentul în care vom primi o astfel de solicitare, atunci vom discuta în Guvern şi vom analiza dacă găsim o destinaţie, că trebuie să găsim şi o destinţaie. Nu pot eu să fac un portofoliu de case şi cazinouri şi alte imobile, dar până când nu avem o solicitare oficială, eu n-am pe ce să dau un răspuns", a precizat ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a subliniat că până acum nu a primit o solicitare oficială în acest sens de la Primăria Constanţa.

"Atâta pot să vă spun: în cazul în care vom avea o astfel de solicitare, vom discuta în Guvern - avem o destinaţie precisă, avem bani, putem apela la fondul de rezervă - şi vom da un răspuns în termenul stabilit de lege", a adăugat ministrul.

Consilierii locali au votat în şedinţa de la începutul săptămânii trecute un proiect de hotărâre privind constatarea încetării contractului încheiat de municipiul Constanţa cu SC Queen Investments SRL, firmă care concesionase cazinoul în urmă cu patru ani.

Radu Mazăre a afirmat, la finalul şedinţei Consiliului Local, că este dispus să vândă cazinoul din Constanţa, dar că deocamdată nu este nimeni interesat de acest obiectiv.

"Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea să îl cumpere, să investească în el şi să-l facă funcţional. Municipalitatea nu poate să ţină cazinouri. Îl vindem. Nu ştiu cu cât, o să spună evaluatorii, dar nu găsesc pe nimeni. Dacă găsiţi pe cineva puteţi spune public că Mazăre şi consilierii vor să vândă cazinoul din Constanţa. Să dea Dumnezeu să-l cumpere vreun arab bogat sau vreun turc care se ocupă de cazinouri. Până atunci îl menţinem cu bănuţi puţini cât să nu cadă, să nu se degradeze. Nu pot să mă apuc să fac cazinouri, nici salon de nunţi. Până acum, din câţi oameni cu bani cunosc, nici unul nu a fost interesat în a prelua acest simbol al Constanţei", a spus primarul Radu Mazăre.

Prefectul de Constanţa, Claudiu Palaz, i-a adresat, joi, o scrisoare primarului Radu Mazăre, prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de decizia acestuia de a vinde cazinoul din Constanţa, spunând că Mazăre nu preţuieşte valorile culturale şi că acesta confundă cazinoul cu un local de jocuri de noroc.

În finalul documentului, prefectul Claudiu Palaz îl asigură pe primarul Constanţei că se va opune vânzării cazinoului.

Contractul dintre Primăria Constanţa şi Queen Investments SRL, încheiat în anul 2007, prevedea concesionarea cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea Constanţa urmând să primeasca anual 140.000 de euro.

Cazinoul Constanţa este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clădirea a fost construită din bani publici în perioada 1903 - 1910, arhitectul lucrării fiind Daniel Renard, român de origine elveţiană. Inaugurarea oficială a Cazinoului Constanţa a avut loc în 1911.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici