- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (08.02.2013, 16:29)
- Pacala Dana , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen: Problema steagului secuiesc, un conflict artificial creat. Trebuie normalitate
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că problema steagului secuiesc este un "conflict artificial creat", adăugând că legislaţia nu interzice folosirea de simboluri comunitare şi că toate reacţiile în acest caz sunt supradimensionate, "inclusiv ale ambasadorului Ungariei".
Urmărește
576 afișări
Kelemen: Problema steagului secuiesc, un conflict artificial creat. Trebuie normalitate (Imagine: Mircea Rosca / MediafaxFoto)
Kelemen Hunor a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în ceea ce priveşte poziţia UDMR privind simbolurile comunitare şi steagul secuiesc, "principiile sunt clare: toate comunităţile din România, inclusiv cele naţionale, au simboluri, semne pe care le folosesc", transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Aşa se întâmplă şi cu maghiarii din Harghita şi Covasna, iar folosirea acestor simboluri este un lucru firesc, nu lezează interesele generale ale României, nici cele particulare ale cetăţenilor şi nici valorile fundamentale ale statului român. Sunt lucruri care ar trebui să intre într-o normalitate firească. Este un conflict artificial creat şi artificial crescut şi mă bucur, fiindcă ştiu de discuţiile dintre miniştrii de Externe din România şi Ungaria, care au stabilit că aceste lucruri trebuie discutate în cadru formal, în instituţiile guvernului, prin canale diplomatice. Nu este în interesul României, nici al maghiarilor din România, nu este în interesul nostru să avem un conflict artificial creat, când avem alte probleme mai importante. Cerem discuţii raţionale şi dacă este o problemă, aceasta trebuie discutată cu autorităţile române, cu Guvernul României. Noi credem că normalitatea relaţiilor echilibrate între România şi Ungaria, între români şi maghiari, este vitală pentru viitorul nostru", a spus Kelemen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
El a afirmat că nu crede că, în acest moment, "cartea maghiară sau naţionalismul" pot fi un instrument care să fie de ajutor.
"Pentru unii, Ţinutul Secuiesc a devenit o boală cronică şi nu reuşesc să se vindece de această boală, dar de fapt nu este o boală, ci este o şansă pentru România, cum e Ţara Bârsei şi Ţara Moţilor, zone cu identităţi foarte clare. Rugămintea noastră este să ne întoarcem la dezbateri raţionale, nu înflăcărate, la raţiuni şi la argumente europene", a susţinut liderul UDMR.
El a adăugat că va avea o discuţie, săptămâna viitoare, cu premierul Victor Ponta pe tema steagului Ţinutului Secuiesc.
Kelemen Hunor a spus că actuala legislaţie nu interzice folosirea simbolurilor comunitare şi a apreciat că în acest caz toate reacţiile au fost supradimensionate, "inclusiv ale ambasadorului Ungariei".
"Pe Cetatea Neamţului este un drapel, un simbol al Moldovei, care nu deranjează pe nimeni. La Turda şi Câmpia Turzii sunt steaguri ale oraşelor care nu deranjează pe nimeni şi de aceea eu cred că inclusiv comunităţile naţionale au dreptul să folosească aceste simboluri", a conchis preşedintele UDMR.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe