Keratopigmentare: de ce este în creştere tatuarea globului ocular?
O nouă procedură estetică extremă câştigă popularitate în mediul online: keratopigmentarea sau tatuarea corneei pentru schimbarea culorii ochilor.
Keratopigmentare: de ce este în creştere tatuarea globului ocular?
Deşi costă aproximativ 10.000 de lire sterline şi poate duce la pierderea vederii, tot mai mulţi tineri îşi asumă riscul, influenţaţi de clipurile de pe TikTok, relatează The Guardian.
Practic, medicul face o incizie în cornee, fie cu laser, fie cu ac şi injectează un colorant special care poate transforma ochii căprui în albastri, verzi sau gri. Efectul este permanent şi ireversibil.
Rezultatul final arată nenatural, pentru că nu se schimbă culoarea irisului, ci se colorează corneea transparentă care îl acoperă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
Academia Americană de Oftalmologie avertizează asupra pericolelor: infecţii grave ale ochiului, inflamaţii, sensibilitate crescută la lumină, scurgerea colorantului în ochi, risc major de pierdere a vederii.
„Riscul real este necunoscut pentru că nu există studii pe termen lung despre efectele acestei operaţii pe ochi sănătoşi", explică medicii. Din acest motiv, procedura este interzisă în scopuri cosmetice în Marea Britanie.
Iniţial, keratopigmentarea a fost dezvoltată în scop medical, pentru a corecta defecte estetice precum opacifierea corneei cauzată de boli sau accidente. Istoria procedurii datează din anul 150 d.Hr., când medicul Galen folosea o metodă primitivă cu o sondă încălzită şi colorant din scoarţă de rodie.
Experţii sunt îngrijoraţi că tot mai mulţi tineri aleg să-şi rişte vederea doar pentru a-şi schimba culoarea ochilor, influenţaţi de clipurile postate pe reţelele sociale de persoane care promovează această procedură periculoasă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO