- Home
- Social
- CONSTANŢA, (14.10.2014, 15:01)
- Cosmin Vaideanu
Korodi: Banii UE la proiecte privind calitatea apei vor fi mai puţini, trebuie crescută cofinanţarea
Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, marţi, la Constanţa, că în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene vor fi mai puţine fonduri pentru proiecte legate de calitatea apei, iar din acest motiv este nevoie de o creştere a cofinanţării din partea statului român.
Urmărește
138 afișări
Attila Korodi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
“Se schimbă regula jocului pentru perioada 2014-2020 privind fondurile europene disponibile pentru îmbunătăţirea calităţii apei, asta însemnând infrastructuri de aducţiuni de apă potabilă, tratarea apei potabile, sisteme de colectare a apelor uzate, de tratare a apelor uzate. Vor beneficia de un buget mai mic alocat la nivel naţional din bugetul central european. Asta înseamnă că trebuie să creştem cofinanţarea, unde statul român trebuie să participe masiv, dar pe de altă parte cu proiecte foarte bine prioritizate trebuie şi va exista şi o competiţie între autorităţi locale şi companii de apă”, a declarat Attila Korodi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.
El a menţionat că autorităţile locale nu au de unde să aloce mai mulţi bani pentru respectivele proiecte cu fonduri europene şi atunci este obligaţia statului să crească cofinanţarea.
“Pentru exerciţiul următor, pentru că finanţarea europeană scade, sunt bani mai puţin alocaţi, iar atunci cofinanţările vor fi obligaţia statului român. La ora actuală avem doi la sută aproximativ cofinanţare locală. Probabil că acest doi la sută va creşte puţin, dar nu putem să punem 25 la sută cofinanţare pe responsabiltatea locală pentru că acele bugete nu există, nu există acele venituri şi atunci pe nişte calcule de cost-beneficiu financiare pentru fiecare proiect în parte statul va defini cofinanţarea, probabil vor fi nişte standarde la care lucrăm. Compania locală de apă nu va observa decât că vin aceleaşi sume de bani pentru finanţare, numai că statul român ştie că pentru aceeaşi sumă de bani finanţată numai o parte se rambursează de la Bruxelles. Restul este de la bugetul de stat”, a explicat ministrul Mediului.
Attila Korodi a mers, marţi, la staţia de epurare Constanţa Nord şi a avut o întâlnire cu conducerea Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa pe tema investiţiilor cu finanţarea europeană.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:33
„Ne uităm în oglindă şi ne vedem frumoşi". Radiografia făcută de Marcel Ciolacu la Congresul PSD
-
astăzi, 12:12
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump