„Am avut discuţii multiple în ultimele trei săptămâni cu organizaţiile neguvernamentale pe diferite speţe, care vizează de la problematica arderilor de mirişti la gaze de şist şi altele, şi, întotdeauna, problema care s-a pus a fost transparenţa. Se crează, din nou, baza legală pentru voluntariat şi pe lângă Garda de Mediu se va crea Garda de voluntari, care va fi integrată în procedurile de control. Lucrul acesta va da o transparenţă şi o stricteţe mult mai mare pe activitatea de control şi pe ceea ce se întâmplă”, a declarat, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, ministrul Korodi Attila.
În opinia ministrului Mediului, transparenţa „garantează” corectitudinea deciziilor publice, ca acestea să nu fie interpretate, iar decidenţii să aibă capacitatea de a corecta sistemul.
„Aceste decizii se vor produce în perioada următoare, nu dau termene, pentru că efectiv a început să se lucreze, trebuie modificate câteva acte normative, nu complicate, dar să se facă bine. Aici vom avea, probabil, cooperări nu numai cu sectorul neguvernamental, în sensul ONG-urilor, ci şi cu universităţi care au studenţi în zona protectiei mediului şi, nu numai, şi Garda de Mediu să recapete acea transparenţă fără de care nu are cum să garanteze corectitudinea deciziilor pe care le ia. Chiar dacă acelea sunt corecte, pentru că întotdeauna suspiciunea de netransparenţă lasă umbră în activitatea ta. Este o decizie care s-a luat zilele acestea”, a spus Korodi Attila.
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Korodi Attila, s-a aflat, joi, în judeţul Harghita, unde i-a însoţit, în vizita de lucru, pe ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană şi pe secretarul de stat Pasztor Sandor.