Kovesi nu vrea să comenteze afirmaţiile lui CV Tudor. Parchetul nu a primit sesizarea ANI

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, nu a dorit să comenteze afirmaţiile la adresa sa făcute de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, nemulţumit de faptul că Agenţia Naţională de Integritate a anunţat joi că l-a reclamat la Parchet pentru că nu şi-ar fi declarat unele venituri.

Urmărește
215 afișări
Imaginea articolului Kovesi nu vrea să comenteze afirmaţiile lui CV Tudor. Parchetul nu a primit sesizarea ANI

Kovesi nu vrea să comenteze afirmaţiile lui CV Tudor. Parchetul nu a primit sesizarea ANI (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Nu comentez", a spus Kovesi, aflată la o şedinţă de lucru a procurorilor şi poliţişti pe tema combaterii evaziunii fiscale şi contrabandei, la Galaţi.

Pe de altă parte, Biroul de presă al Ministerului Public a comunicat, la solicitarea agenţiei MEDIAFAX, că joi nu s-a înregistrat nicio sesizarea a ANI cu privire la Corneliu Vadim Tudor.

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a susţinut, joi după-amiaza, pe scările sediului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că reclamaţia ANI împotriva sa pentru nedeclararea unor venituri obţinute ar fi consecinţa unei plângeri penale formulate de el pe tema închiderii spitalelor.

Vadim Tudor a sosit la Parchet şi a susţinut o declaraţie de presă, după care a plecat, fără să intre în clădire. El a folosit, în timpul declaraţiei susţinute chiar la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, o maşină de ras, cu care s-a bărbierit, trei peruci şi o pereche de cătuşe.

Vadim Tudor a spus că nu mai are un sediu în care să invite jurnaliştii pentru declaraţii de presă, astfel că i-a chemat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (care în 6 aprilie 2011 l-a deferit justiţiei pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti şi ultraj, în legătură cu evacuarea sediului PRM-n.r.).

De pe scările Parchetului, Vadim Tudor a făcut diverse acuzaţii la adresa politicienilor români, vizându-i în special pe şeful statului şi pe premierul Boc.

El a acuzat şi o posibilă complicitate între şefii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi preşedintele Traian Băsescu. Vadim Tudor a adresat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor pe care-i consideră vinovaţi de cea mai recentă acţiune împotriva sa, cea a ANI, pe care a calificat-o drept "o porcărie politică", "de un ridicol inimaginabil".

"Acum un an au încercat să mă acuze că aş fi primit o publicitate de o firmă şi că ar fi fost ilegal. Oricine are voie, dar Vadim Tudor nu. O dată în 20 de ani am vrut şi eu să iau o reclamă şi nu am avut voie, pentru că vor să mă distrugă financiar", a spus, între altele, Vadim Tudor, pentru a-şi argumenta statutul de victimă politică.

Vadim Tudor a întrebat retoric de ce procurorul general Kovesi nu vede că şefii ANI - preşedintele Cătălin Macovei şi secretarul general Horia Georgescu - "au fiecare câte patru case".

Procurorii Parchetului instanţei supreme au fost sesizaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru a-l cerceta pentru fals în declaraţii pe Corneliu Vadim Tudor, acuzat că nu a declarat şi nu a înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice venituri obţinute din drepturi de proprietate intelectuală în perioada 2006 - 2008.

Inspectorii de integritate au constatat că Vadim Tudor ar putea fi cercetat pentru fals în declaraţii, ca urmare a declarării necorespunzatoare a adevărului cu privire la activele financiare şi a veniturilor dobândite, conform extraselor bancare şi, respectiv, a documentelor justificative existente în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice.

ANI susţine că în declaraţiile de avere din 2006 - 2008, Vadim Tudor a menţionat venituri de 40.985 de lei obţinute din drept de autor de la SC Editura România Mare, dar care nu sunt înregistrate în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice. Rreferitor la veniturile realizate în anul fiscal 2008, Corneliu Vadim Tudor nu le-a menţionat în declaraţiile de avere completate şi depuse în calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv, 19.10.2009. De asemenea, el nu a menţionat, în niciuna din declaraţiile de avere completate şi depuse în perioada 2006 - 2010, veniturile nete obţinute din drepturi de proprietate intelectuală de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor şi SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 36.298 lei, mai susţine ANI. Totodată, Vadim Tudor nu ar fi menţionat în declaraţiile de avere completate şi depuse în calitate de europarlamentar, la data de 07.07.2009, respectiv, 19.10.2009, veniturile obţinute din dividende de la SC Editura Speranţa, în cuantum de 150.000 lei.

În 6 aprilie, Vadim Tudor a fost trimis în judecată de procurorii PICCJ, care îl acuză de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici